Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα το "5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά"


Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της, το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά» του δήμου Θερμαϊκού που πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης 20:30, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000 στην Περαία. Είσοδος ελεύθερη.

 Με αφετηρία έμπνευσης το μνημείο του Φάρου στο Αγγελοχώρι, το «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά» Δήμου Θερμαϊκού γιορτάζει τα πέντε του χρόνια με 47 ταινίες από την Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τον Καναδά, το Μεξικό, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Hong Kong, την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, τη Γερμανία και το Ιράν.
Ταινίες έως 2 λεπτά με ποικίλη θεματολογία, διαφορετικές τεχνικές και απαράμιλλο στυλ!! Απρόσμενες κινηματογραφικές ιστορίες μέχρι 2 λεπτά... Ένα "ιδιαίτερο" και "ευαίσθητο" σινεμά που μας προκαλεί να δούμε την πραγματικότητα με άλλο μάτι, ενίοτε και σουρεαλιστικά...
Στη φετινή κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο σκηνοθέτης Γιάννης Παρασκευόπουλος, η υπεύθυνη του Τομέα Οπτικοακουστικών Φεστιβάλ του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDIA Εύα Νταφιτσοπούλουκαι η υπεύθυνη του Τομέα Αξιολόγησης του ΜΕDIA Ελένη Χανδρινού. Πέρα από τα βραβεία της κριτικής επιτροπής, το κοινό του Φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το αγαπημένο του ελληνικό και ξένο φιλμάκι!
Παράλληλα στο φουαγιέ θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας της Αλέκας Τσιρώνη με θέμα "Φάρος του Αγγελοχωρίου, σύγχρονο παρελθόν"(έναρξη στις 8 μ.μ.) καθώς και το video installation “3 Portraits of Cath Diaz”του Γάλλου καλλιτέχνη Herve Constant.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.