Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Θα απασχοληθούν 141 άνεργοι στο δήμο Θερμαϊκού


Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θερμαϊκού, 141 άνεργοι πολίτες πρόκειται να εργαστούν από τα μέσα Νοεμβρίου σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού. Οι περισσότεροι από αυτούς, θα απασχοληθούν με πεντάμηνες συμβάσεις στους τομείς της καθαριότητας, του πρασίνου και της φύλαξης.

Πρόκειται για ωφελούμενους του προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α. για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Ο Δήμος Θερμαϊκού, που είναι ένας από τους τέσσερις φορείς υλοποίησης του ανωτέρω προγράμματος (Δήμοι Θέρμης και Δέλτα, καθώς και η Διαδημοτική Επιχείρηση Υπαίθρου Θεσσαλονίκης), κατάφερε να διεκδικήσει και να επιτύχει την έγκριση του υψηλότερου ποσοστού ωφελουμένων ανέργων, περίπου 57%, από τους υπόλοιπους. Σε σύνολο 250 θέσεων, απέσπασε τις 141, ενώ ακολουθούν ο Δήμος Θέρμης με 70, ο Δήμος Δέλτα με 21 και η Διαδημοτική Επιχείρηση Υπαίθρου Θεσσαλονίκης με 10 θέσεις.
Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής, δήλωσε τα εξής:
«Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε, και τελικά το πετύχαμε, να προωθήσουμε την απασχόληση ανέργων στην περιοχή μας, που πλήττεται ολοένα και περισσότερο καθημερινά. Άνεργοι συνδημότες μας να βρουν, για ένα ομολογουμένως μικρό χρονικό διάστημα, «καταφύγιο» στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά από την άλλη, να ενισχυθεί ο Θερμαϊκός με εργατικά χέρια, που θα φροντίσουν να διευκολύνουν τις διάφορες υπηρεσίες του. Εύχομαι καλή αρχή σε όλους. Τους ευχαριστώ εκ των προτέρων, διότι είμαι πεπεισμένος πως θα δώσουν αυτό το «κάτι παραπάνω» από τις δυνάμεις τους για να αναγνωριστεί η αξία, ο ρόλος αυτών των προγραμμάτων στην τοπική κοινωνία. Με την ευχή να υπάρξουν και άλλα, τέτοιου είδους προγράμματα, επισημαίνω στον κάθε ένα δημότη μας πως κανείς δεν είναι περιττός στον Θερμαϊκό!».
                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.