Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Αστέρια του μπάσκετ σε διεθνή φιλικό για να τιμήσουν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης


Διάσημα αστέρια του μπάσκετ, θα πάρουν μέρος σε ένα σπουδαίο φιλικό αγώνα, που διοργανώνουν στο παλαί ντε σπορ, στις 28 Νοεμβρίου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, για να τιμήσουν την επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε την Πέμπτη, τη μέρα αυτή το «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» θα γνωρίσει λάμψη από το ένδοξο μπασκετικό παρελθόν, καθώς θα αγωνιστούν μερικοί από τους σπουδαιότερους έλληνες και ξένους παίκτες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Μεταξύ αυτών θα είναι οι Ρόι Τάρπλεϊ, Ντέιβιντ Ινγκραμ, Κεν Μπάρλοου, Ντέιβιντ Ρίβερς, Ρολάντο Μπλάκμαν, Μπίλι Βάρνερ, Μάικ Τζόουνς, Αντόνιο Μοράλες, Κλαούντιο Κολντεμπέλα, Μάριο Μπόνι, Λευτέρης Σούμποτιτς, Πέτζα Στογιάκοβιτς, Στιβ Μπάκναλ, Ντόρον Τζάμσι, Γιώργος Σιγάλας, Γιώργος Μπαλογιάννης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Μπουντούρης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Παναγιώτης Λιαδέλης, Νίκος Φιλίππου, Βασίλης Λυπηρίδης, Λευτέρης Κακιούσης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Τσέκος, Χρήστος Κωνσταντινίδης.
Οι Ντούσαν Ιβκοβιτς και Σβι Σερφ θα κοουτσάρουν την ομάδα των ξένων, αλλά και οι Γιάννης Ιωαννίδης και Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κατευθύνουν την ομάδα των Ελλήνων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης «η Θεσσαλονίκη έγινε γνωστή από το μπάσκετ. Σας πληροφορώ ότι σε αρκετά μέρη της Ευρώπης, τη Θεσσαλονίκη τη γνωρίζουν από το μπάσκετ και μπορεί να μην ξέρουν τη γεωγραφική θέση της. Μακάρι να ταρακουνηθούν κάποιοι και να γίνουν και πάλι (αγωνιστικά) μεγάλες αυτή η ομάδα. Δεν μπορεί η Αθήνα να πήρε τα σκήπτρα».
Το μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης ρωτήθηκε για ενδεχόμενη παρουσία του Νίκου Γκάλη κι απάντησε: «Είμαστε σε συνεννόηση μαζί του για να έρθει, όχι για να παίξει. Γι' αυτό εξάλλου αποταθήκαμε και σε παίκτες που πέρα από αντίπαλοι του Γκάλη ήταν και φίλοι του, όπως ο Τζάμσι, ο Ντακουρί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.