Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αγωνιούν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας. Θα υπάρξει αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης;

Από την περσινή κινητοποίηση των σπουδαστών της ΑΕΝ Μακεδονίας

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι 1.000 περίπου σπουδαστής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, που βρίσκεται στη Νέα Μηχανιώνα, την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν την Πέμπτη οι υπουργοί Εμπορικής Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης και Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλος για να ανακοινώσουν, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, την αναδιάρθρωση του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο συναρμόδια υπουργεία έχουν καταβάλει προσπάθειες για αύξηση του αριθμού των πρωτοετών σπουδαστών, για εκσυχρονισμό των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών με πόρους από το ΕΣΠΑ, ενώ θα υπάρξουν και λύσεις για τα δύο εκπαιδευτικά ταξίδια.
Επίσης, έχουν καταβληθεί προσπάθειες για κάλυψη του κόστους σίτισης που διεκόπη το 2011, λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης του κεφαλαίου ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και προκειμένου να υπάρξει φοιτητικό πάσο για τους σπουδαστές.

Πηγές απο το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν, εξάλλου, ότι προχωρά η ίδρυση και δημιουργία Γραφείου Σταδιοδρομίας που θα αποτελεί τον κόμβο επικοινωνίας με τις ναυτιλιακές εταιρείες, για την ενημέρωση των σπουδαστών και τη διευκόλυνσή τους στο σύστημα εναλλασσόμενης εκπαίδευσης.
Για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προγράμματος στις σχολές, θα υπάρξει πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, ενώ ήδη υπάρχει αξιολόγηση για 202 εκπαιδευτικούς.

1 σχόλιο:

  1. ιδιωτικοποιησεων η συνεχεια(η...δωρεαν παιδεια στους φιλευσπλαχνους ευεργετες εφοπλισταδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.