Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνο τοξικό νέφος πάνω από τη Νέα Μηχανιώνα


«Πνίγηκε» στην κυριολεξία η Νέα Μηχανιώνα, το πρωϊ της Τρίτης, από φωτιά που εκδηλώθηκε σε τεράστιους σωρούς σκουπιδιών, που είναι πεταμένοι πίσω από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Θερμαϊκού, δημιουργώντας μία ανυπόφορη κατάσταση.


Η φωτιά, η οποία έκαιγε επί πολύ ώρα, είχε σαν συνέπεια να δημιουργηθεί ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο, που απλώθηκε και κάλυψε τον ουρανό της Μηχανιώνας, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους, δεδομένου ότι μεταξύ των σκουπιδιών που καίγονταν, περιλαμβάνονταν  πλαστικά, σακούλες αλλά και άλλα είδη που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη στον ανθρώπινο οργανισμό. "Καλύφθηκε ο ουρανός από το τοξικό νέφος", έλεγαν οι πολίτες που είδαν ξαφνικά να σκοτεινιάζει ο ουρανός πάνω από τη Νέα Μηχανιώνα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η καύση πλαστικών μπορεί να προκαλέσει την έκλυση τοξικών αερίων, καθώς όπως είναι γνωστό, η ανεξέλεγκτη καύση PVC προκαλεί εκπομπές διοξινών που είναι καρκινογόνες.
Πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι η καύση πλαστικών σε υπαίθριο ή στεγασμένο χώρο απαγορεύεται αυστηρά, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 1, της ΚΥΑ 11535/93 (ΦΕΚ 328 Β).

Το πρόβλημα με το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, που δημιουργήθηκε δίπλα ακριβώς στον οικισμό, καθώς επίσης και ο παράνομος σκουπιδότοπος που χρόνια τώρα υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, φαίνεται να μην συγκινεί κανέναν. Ενώ από την άλλη δεν έχει γίνει και η παραμικρή κίνηση για την απομάκρυνση του ΣΜΑ από το συγκεκριμένο σημείο, όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά όλες οι παρατάξεις στο δήμο Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.