Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Βανδαλισμοί από αγνώστους στο ΕΠΑΛ Επανομής


Άγνωστοι, οι οποίοι εισέβαλαν στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Επανομής, στη διάρκεια της μαθητικής κατάληψης που πραγματοποιείται εκεί, όπως και σε άλλα σχολεία της Θεσσαλονίκης,  κατέστρεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία, όπως ανέφεραν στελέχη της εκπαίδευσης.

Την ίδια στιγμή, τα «λουκέτα» στα σχολεία του νομού αυξάνονται, μέρα με τη μέρα, αφού ολοένα και περισσότεροι μαθητές μπαίνουν στο χορό των καταλήψεων.
Χτες δε λειτούργησαν 30 γυμνάσια και λύκεια με τους καταληψίες να διεκδικούν, σε αρκετές περιπτώσεις, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, βελτίωση των υποδομών και να διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις διδασκόντων, αλλά και για το μνημόνιο. Στις λίστες των αιτημάτων που φτάνουν στις διευθύνσεις, σύμφωνα με τους αρμοδίους, εντάσσονται και αιτήματα για αίθουσες καπνιστηρίου, υπόστεγα στις αυλές, κρεμάστρες στις τάξεις και χαρτί τουαλέτας.
«Κάθε χρόνο συμβαίνει το ίδιο πράγμα, δηλαδή ξεκινούν οι καταλήψεις στις αρχές Οκτώβρη και διαρκούν μέχρι τις 26 του μηνός. Φέτος, είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε τις λιγότερες ελλείψεις σε καθηγητές και βιβλία», αναφέρει η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Αλκηστις Ζερβοπούλου. Αγνωστοι, σύμφωνα με την ίδια, μπήκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κατά τις νυχτερινές ώρες, στο Επαγγελματικό Λύκειο της Επανομής, που τελούσε υπό κατάληψη, και κατέστρεψαν υπολογιστές και γραφεία.
Στο μεταξύ, την αντίθεσή τους στις καταλήψεις έχουν εκφράσει και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ των ανοιχτών σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.