Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δέντρο-καρμανιόλα στη Νέα Μηχανιώνα


Τον σταυρό τους, κάνουν οι κάτοικοι της οδού Πέλλας, στην αρχή του δρόμου Νέας Μηχανιώνας-Αγγελοχωρίου, κάθε φορά που φυσάει αέρας, καθώς ένα θεόρατο πεύκο που φτάνει σε ύψος μία τετραόροφη οικοδομή, κουνιέται πέρα-δώθε και ζωηροί είναι οι φόβοι ότι κάποια στιγμή θα ξεριζωθεί.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι ζημιές που μπορεί να προκαλέσει θα είναι τεράστιες σε σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και διερχόμενους πεζούς, καθώς πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο. Δεδομένου ότι από εκεί μπροστά, διέρχονται όχι μόνο οι περίοικοι, αλλά και οι 1.000 και πλέον σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας.
Τα υπομνήματα που υπέβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής προς το δήμο Μηχανιώνας παλαιότερα, και πρόσφατα προς τις υπηρεσίες της τοπικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, επισημαίνοντας τους κινδύνους που θα προκληθούν από μία πτώση του τεράστιου πεύκου, δεν είχαν καμία ανταπόκριση. Καθώς οι υπηρεσίες, επικαλούνται άλλοτε τη σύμφωνη γνώμη του δασαρχείου και άλλοτε μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Το ζήτημα βέβαια με τη διελκυστίνδα αυτή, είναι ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος. Ήδη πέρασε τριετία και πλέον από το πρώτο υπόμνημα των κατοίκων προς τον τότε δήμο Μηχανιώνας, ο χειμώνας έφτασε απειλητικά και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι πρόκειται να συμβεί κάθε στιγμή με ένα δυνατό άνεμο μεγέθους 7-8 μποφώρ. Πολύ περισσότερο που παλαιότερα από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου κόπηκαν όλα τα πλαϊνά κλαδιά και απέμεινε μόνο μία «φούντα» στην κορυφή του δέντρου, αυξάνοντας έτσι κατά πολύ την επικινδυνότητά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.