Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ο κόσμος καίγεται και ο δήμος Θερμαϊκού...χτενίζεται


Θλίψη και απογοήτευση, σκόρπισε για μία ακόμη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, καθώς απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Τι στιγμή που οι δημότες αντιμετωπίζουν μύρια όσα προβλήματα, λόγω και της οικονομικής λαίλαπας που σαρώνει τα πάντα, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αντί να συμβάλουν δημιουργικά στην καλύτερη λειτουργία του δήμου, κωλυσιεργούν συστηματικά για μικροπαραταξιακούς καθαρά λόγους και προσωπική προβολή.

Επί δύο και πλέον ώρες το δημοτικό συμβούλιο, αντί να ασχοληθεί με τα ουσιαστικά ζητήματα, με το πρόβλημα της ανεργίας, της ακρίβειας, της φτώχειας που αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα συνδημοτών μας, αντί να διαβουλευθεί για το πώς θα αναπτυχθεί η περιοχή, πως θα βελτιωθούν τα οικονομικά του δήμου, βυζαντινολογούσε μετά το μπαράζ ερωτήσεων που υπέβαλαν κάποιοι σύμβουλοι. Οι οποίοι, όψιμα ανακαλύπτουν ότι υπάρχουν  προβλήματα.
Οι απανωτές ερωτήσεις του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κ.Στεφανίδη, προκάλεσαν τη δικαιολογημένη παρατήρηση του αντιδημάρχου διοικητικών και Οικονομικών Κ.Κούτουκα, ο οποίος σημείωσε: «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ όταν κάνει τέτοιες ερωτήσεις ο κ. Στεφανίδης, λίγες μέρες μετά που άλλαξε στρατόπεδο». Με τον κ.Στεφανίδη να απαντάει ότι «δεν άλλαξα στρατόπεδο, έφυγα από το στρατόπεδο».
Παρ΄όλα αυτά, οι ερωτήσεις συνεχίζονταν. Γεγονός που ανάγκασε τον κ. Κούτουκα να σημειώσει: «Δεν μπορούμε να ερχόμαστε και να στεκόμαστε απέναντι στη διοίκηση με την υποβολή τέτοιων ερωτήσεων. Και οι ερωτήσεις αυτές, προσβάλουν τους ερωτώντες».
Αγανακτισμένος από το κλίμα που είχε δημιουργηθεί, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Θανάσης Μπαλασάς υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί επί δύο ώρες το δημοτικό συμβούλιο να ασχολείται με ερωτήσεις και παρεμβάσεις, σε βάρος των ουσιαστικών που έχουμε να συζητήσουμε». Και οι περισσότεροι στο τέλος συμφώνησαν ότι ο χρόνος των ερωτήσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τη μία ώρα, ζητώντας από την πρόεδρο του Δ.Σ. κυρία Έφη Ζαριφέ, η οποία διηύθυνε με επιτυχία τη συνεδρίαση, να λάβει σχετικά μέτρα. 


Η 10λεπτη παρουσία Στεφανίδη
Το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο, άρχισε να ξεφεύγει επικίνδυνα όταν ο κ. Στεφανίδης κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι το 50% των έργων στο δήμο Θερμαϊκού γίνονται με απευθείας αναθέσεις και ότι ξοδεύτηκαν 3.500 ευρώ για αγορά επίπλων χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.
-Δήμαρχος: Πώς να γνωρίζει ο κ. Στεφανίδης με τα 10 λεπτά παρουσίας μόνο που είχε στο δήμο.
-Στεφανίδης: Ήμουνα ο μοναδικός στο δήμο που δεν πήρε χρήματα.
-Δήμαρχος: Δεν μπορούσατε να πάρετε λόγω της θέσης σας στο Κέντρο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.