Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Μειώνει τα δημοτικά τέλη ο Γιάννης Μπουτάρης


Στη μείωση των δημοτικών τελών για το 2013 προτίθεται να προχωρήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απολογισμού πεπραγμένων του δήμου Θεσσαλονίκης, για την περσινή χρονιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στην ίδια εκδήλωση, ο Γιάννης Μπουτάρης αναμένεται να ανακοινώσει και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά που η διοίκηση Μπουτάρη θα προχωρήσει στη μείωση των τελών που πληρώνουν οι πολίτες ως ανταπόδοση για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Πρόκειται για μια παραδοχή της διοίκησης του δήμου ότι οι υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στον τομέα της καθαριότητας όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Από την άλλη, ο δήμος συνεκτιμά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν πολλά νοικοκυριά και εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στη μείωση των υποχρεώσεών τους.
Το 2012 τα ανταποδοτικά τέλη για καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό που πλήρωναν οι δημότες Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στην Ιστορία του δήμου ήταν μειωμένα κατά 7,5%, ενώ κατά 11% είχαν μειωθεί τα τέλη Κοιμητηρίων. Το ακριβές ποσοστό της μείωσης που θα ισχύσει το 2013 είναι αντικείμενο συσκέψεων του οικονομικού επιτελείου του δήμου με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.