Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Θα είμαι ξανά υποψήφιος" δηλώνει ο Μπουτάρης


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ανακοίνωσε και επισήμως την εκ νέου υποψηφιότητά του και μάλιστα με σιγουριά νικητή, αν και οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν το 2014. Όπως είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απολογισμού πεπραγμένων της διοίκησης του δήμου για το 2011, «θα κερδίσουμε τις εκλογές το 2014, γιατί θα είμαστε η καλύτερη πρόταση για το δήμο».

 Στέλνοντας άλλωστε μηνύματα κυρίως εντός της παράταξής του είπε: «Τα στοιχεία που συνιστούν την προσωπικότητά μου υπήρξαν κρίσιμες αν και όχι βεβαίως μοναδικές, συνισταμένες της νίκης της παράταξής μας». Λίγο πριν βέβαια ο δήμαρχος γενναία είχε παραδεχτεί την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στον τομέα της καθαριότητας, σπεύδοντας όμως να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών σε άλλους λέγοντας ότι η δημοτική αρχή δεν ήλεγχε και ακόμη δεν ελέγχει βασικούς συντελεστές της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων. «Η υπηρεσία συλλογής απορριμμάτων συχνά βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η εικόνα που παρουσίαζε η πόλη υπήρξε απαράδεκτη για το δημότη ενώ η δημόσια υγεία βρέθηκε στα πρόθυρα της απειλής εξαιτίας των μεγάλων και ποικίλων προβλημάτων στον εξοπλισμό, τα ανταλλακτικά, το μηχανουργείο και το προσωπικό σε αυτή την υπηρεσία σε όλα τα επίπεδα», είπε ο δήμαρχος.
«Οι συντελεστές παραγωγής της καθαριότητας όπως οι συμβασιούχοι, η δυνατότητα παροχής ανταλλακτικών κ.ά. διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται απ' την Ενιαία Αρχή Προμηθειών, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τα δικαστήρια κ.ά.», πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε μια αίθουσα του δημαρχείου, με τα περισσότερα καθίσματα άδεια, και δεν θύμιζε σε τίποτα αντίστοιχες εκδηλώσεις περασμένων ετών επί Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, όταν ο απολογισμός γινόταν στο Κρατικό Θέατρο, παρουσία μάλιστα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του δήμου.
Η αντιπολίτευση
Ο Κώστας Γκιουλέκας και τα μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας» ήταν απόντες από την εκδήλωση, σε μία κίνηση την οποία ο δήμαρχος χαρακτήρισε πολιτική προσβολή, και η οποία δεν βρήκε σύμφωνα όλα τα μέλη της παράταξης. «Η παράταξη επέλεξε ως πολιτική στάση να μην παραστεί στον απολογισμό ώστε να μη νομιμοποιήσει με την παρουσία της μία διοίκηση που έρχεται να παρουσιάσει ένα ανύπαρκτο έργο για το 2011, δύο μόλις μήνες πριν εκπνεύσει το 2012», είπε ο εκπρόσωπος της παράταξης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.
«Η τοπική διοίκηση που οραματίζεται ο δήμαρχος είναι εκείνη που θα παίζει τον ρόλο του τοπικού ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος από τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ασκώντας δριμεία κριτική για την ανύπαρκτη καθαριότητα ο κ. Ζαριανόπουλος μίλησε για συνειδητή υποβάθμιση της υπηρεσίας που οδηγεί σε αναθέσεις σε ιδιώτες εργασιών πολλών εκατομμυρίων ευρώ. «Προκρίνονται και ακριβοπληρώνονται ιδιώτες για μια δουλειά που μπορεί να γίνει από τις υπάρχουσες υποδομές του δήμου», είπε ο κ. Ζαριανόπουλος. «Η διοίκηση έχει αποτύχει παταγωδώς στην καθαριότητα, αυτό που βιώνει η πόλη δραματικά είναι σωροί σκουπιδιών, αντιαισθητικό θέαμα και καταστάσεις επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία», είπε η Ελένη Τζιούτζια από την παράταξη του Στέλιου Παπαθεμελή.
«Δήμαρχε μπορούσατε να διαχειριστείτε πλέον των 50 εκατ. ευρώ το 2011 ως χρήματα που εισπράξατε από τα δημοτικά τέλη, γιατί δεν αγοράσατε νέα απορριμματοφόρα;», αναρωτήθηκε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης από την «Ανοιχτή Πόλη» και προέτρεψε τους ανθρώπους της διοίκησης να βγουν από το κλουβί τους και να αντικρίσουν τις ζώνες φτώχειας που υπάρχουν στην πόλη. «Χωρίς διαπλατύνσεις πεζοδρομίων μπορούμε να ζήσουμε, τι θα γίνει όμως με τους χιλιάδες ανέργους στην πόλη», είπε. «Εδώ και ένα χρόνο ακούγονται λόγια χωρίς όμως αποτελέσματα», είπε ο Μάκης Στεργίου από την «Εξουσία Πολιτών» και κάλεσε σε συνεργασία όλες τις δημοτικές παρατάξεις για να επέλθει ανάπτυξη στο δήμο.
Για μεγάλες ιδέες και κούφια λόγια με μηδενική εφαρμοσιμότητα, έκανε λόγο ο Χρήστος Μάτης. «Ο δήμαρχος θα έπρεπε να ντρέπεται να εισπράττει τέλη για υπηρεσίες που δεν προσφέρει, γιατί δεν μπορεί να τις προσφέρει. Από τις 33.000 λάμπες του δήμου το 10% είναι καμένες, ενώ η καθαριότητα δεν λειτουργεί. Επίσης το 40% των προμηθειών του δήμου το 2011 έγινε με απευθείας αναθέσεις», πρόσθεσε ο κ. Μάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.