Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Συνέχιση λειτουργίας του "Παναγία" ζητούν δήμαρχοι


Τη συνέχιση της λειτουργίας και την αναβάθμιση του νοσοκομείου «Παναγία», το οποίο έχει ενοποιηθεί με το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», μέχρι την κατασκευή και λειτουργία της νέας πτέρυγας στο χώρο του «Άγιος Παύλος» ζητούν οι δήμαρχοι Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και Πυλαίας-Χορτιάτης Ιγνάτιος Καϊτετζίδης.

Οι υποδομές των δύο νοσοκομείων που ενοποιήθηκαν διοικητικά με την ονομασία «Άγιος Παύλος» παράρτημα «Παναγία» καλύπτουν εδώ και πολλά χρόνια τις ανάγκες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης οι οποίες έχουν αυξηθεί.
«Προτείνουμε να γίνει μια νέα πτέρυγα στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», δυναμικότητας 200 κλινών όπου θα μεταφερθεί το Νοσοκομείο «Παναγία» με την υπάρχουσα υποδομή του και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έτσι η συνολική δυναμικότητά θα βρίσκεται στις 400 κλίνες και θα υπάρχει η δυνατότητα της δημιουργίας «νοσοκομείου πυλώνα» στην Ανατολική πλευρά της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα χρήματα για την ανέγερση μπορούν να βρεθούν από τις δράσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων» επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δήμαρχοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας-Χορτιάτη.
Όπως επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ Μπακογλίδης το νοσοκομείο «Παναγία» εδώ και 40 χρόνια προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με χαμηλό κόστος σε σχέση με άλλα νοσοκομεία. «Δυστυχώς τα δύο τελευταία χρόνια χωρίς να υπάρχουν εφικτές λύσεις σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες , βεβιασμένα προτείνεται η μεταφορά του στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Ασφαλώς δεν είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία ενός ενιαίου μεγάλου νοσοκομείου πολλαπλών ιατρικών ειδικοτήτων, με την αντίστοιχη αύξηση των κλινών του και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του , πράγμα το οποίο προβλέπεται στην προμελέτη που έχει κατατεθεί στο ΕΣΠΑ για να υλοποιηθεί από το 2013» πρόσθεσε ο κ Μπακογλίδης.
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Παπαστεργίου ανέφερε ότι θα χρειαστούν το πολύ τέσσερα χρόνια για την κατασκευή της νέας πτέρυγα του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» από τη στιγμή που θα ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του οικοπέδου που προορίζεται για αυτό το σκοπό. Παράλληλα τόνισε ότι αν κλείσει το «Παναγία» το «Ιπποκράτειο» θα αναγκαστεί να εφημερεύει μόνο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.