Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ακριβότερη κατά 20% η διέλευση στην Εγνατία Οδό


Νέο χαράτσι για τους οδηγούς που κινούνται στην Εγνατία οδό, αφού η τιμή των διοδίων αυξήθηκε από 1ης Οκτωβρίου κατά 20%. Στους πέντε συν έναν σταθμούς που λειτουργούν σήμερα κατά μήκος του άξονα αναμένεται να προστεθεί ακόμα ένας, στην Καβάλα, από τις 15 Ιανουαρίου.

Οι τιμές διέλευσης στους πέντε σταθμούς διοδίων είναι πλέον οι εξής: για τα δίκυκλα και τρίκυκλα 1,70 ευρώ (από 1,40), για τα ελαφρά οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος μέχρι 2,2 μέτρα στα 2,40 ευρώ (από 2), για τα φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από 4 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα στα 6 ευρώ (από 5) και για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20 μέτρα στα 8,40 ευρώ (από 7).
Σήμερα, κατά μήκος της Εγνατίας οδού, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο οδηγός συναντά σταθμούς διοδίων στις εξής περιοχές: Τύρια Θεσπρωτίας, Μαλακάσι Ιωαννίνων, Πολύμυλος Κοζάνης, Ανάληψη Θεσσαλονίκης και Ιασμος Κομοτηνής.
Ο έκτος σταθμός που λειτουργεί κατά μήκος της Εγνατίας είναι αυτός των Μαλγάρων, που είναι κοινός και για τους χρήστες του ΠΑΘΕ. Οι τιμές εκεί διαφοροποιούνται, καθώς ο σταθμός των Μαλγάρων υπάγεται στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Οι τιμές είναι διαμορφωμένες ως εξής: δίκυκλα 1,20 ευρώ, ΙΧ 2,40 ευρώ, λεωφορεία 5,2 ευρώ και νταλίκες 6 ευρώ.
Οσο για το νέο σταθμό διοδίων που αναμένεται να λειτουργήσει κατά μήκος της Εγνατίας οδού τον προσεχή Ιανουάριο, θα βρίσκεται στο Παγγαίο του νομού Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.