Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού

Από παλαιότερη εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών του
1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού στο δρόμο-καρμανιόλα έξω από το σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Θερμαϊκού, θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωϊ της Πέμπτης, μαζί με τους γονείς τους, οι μαθητές του 1ου Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Θερμαϊκού, ζητώντας να ληφθούν επειγόντως μέτρα για τα θέματα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των μαθητών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος γονέων του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού τονίζονται τα ακόλουθα:
«Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των παιδιών μας και διαμαρτυρόμαστε μαζί τους για την αδιαφορία που επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού στο θέμα της σχολικής στέγης και της ασφάλειας των μαθητών. 
Το 1° ΓΕΛ Δήμου Θερμαϊκού δέχεται μαθητές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας, στεγάζεται δε από το 2000 σε ενοικιαζόμενο χώρο, όχι μόνο έξω από τα όρια των Δημοτικών Διαμερισμάτων που εξυπηρετεί, αλλά και έξω από τα Γεωγραφικά όρια του Δήμου Θερμαϊκού και μάλιστα πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.
Δημιουργώντας προβλήματα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  τόσο στην μετάβαση από και προς το σχολείο, όσο και στην έξοδό τους από το σχολικό κτίριο, αφού στερείται το ενοικιαζόμενο  κτίριο δεύτερου  σημείου εισόδου/ εξόδου
Τα  αλλεπάλληλα διαβήματα και διαμαρτυρίες των μαθητών και του Συλλόγου Γονέων  όλα αυτά τα χρόνια συνάντησαν μόνο την αδιαφορία των αρμοδίων.
Υιοθετούμε απόλυτα τα αιτήματά όπως τα περιγράφουν τα ίδια τα παιδιά μας:
 
1. ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. 
2. ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΚΑΛΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 
3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ (αναγκαζόμαστε να καταλαμβάνουμε τον μισό δρόμο) 
4. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 110 ΜΕ 120 ΕΥΡΩ !!!!!!! 
5.ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Τα παιδιά αξίζουν έναν καλύτερο κόσμο και στο στάδιο της μαθητικής τους ζωής, καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης. Συναισθανόμενοι την ευθύνη που έχουμε ως γονείς, στεκόμαστε δίπλα τους και   ενισχύουμε τον αγώνα τους  με την φυσική μας παρουσία την Πέμπτη στις 9 το πρωί  στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.