Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Σταμάτησαν δυναμικά κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας το στήσιμο του πύργου κεραιών της Cosmote


Την υπόσχεση ότι θα σταματήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του μεταλλικού πύργου κεραιών στη Νέα Μηχανιώνα, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί, έδωσαν εκπρόσωποι της Cosmote στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, μετά και τη νέα δυναμική κινητοποίηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας το πρωί της Παρασκευής.

Μόλις έγινε γνωστό ότι η εταιρία, αθετώντας την υπόσχεση που είχε δώσει την Πέμπτη περί διακοπής ανέγερσης, ξανάρχισε τις εργασίες στην περιοχή απέναντι από τα κοιμητήρια, άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες του ιερού ναού της Παναγίας Φανερωμένης, ειδοποιώντας τους κατοίκους. Και σύντομα, συγκεντρώθηκαν στο σημείο τοποθέτησης της κεραίας, αρκετοί κάτοικοι, παρά το εργάσιμο της ημέρας και τον θυελλώδη αέρα που φυσούσε.
Όταν οι κάτοικοι ζήτησαν από τα μέλη του συνεργείου της Cosmote να διακόψουν τις εργασίες, αυτοί αρνήθηκαν. Και τότε ένας από τους κατοίκους, σκαρφάλωσε πάνω στο μεταλλικό ικρίωμα, εμποδίζοντας τον γερανό να συνεχίσει την τοποθέτηση των τμημάτων του μεταλλικού πύργου.
Κατόπιν όλων αυτών, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής με τους αντιδημάρχους Κωστή Κούτουκα και Γιώργο Λαζαρίδη που είχαν σπεύσει στην περιοχή, επικοινώνησαν με την κεντρική υπηρεσία της Cosmote στην Αθήνα, ζητώντας την άμεση διακοπή των εργασιών τοποθέτησης της κεραίας μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δήμος. Διαφορετικά, όπως τόνισαν δεν θα μπορούσαν να συγκρατήσουν το εξαγριωμένο, από τον εμπαιγμό,  πλήθος των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας.
Οι εκπρόσωποι της εταιρίας, κατόπιν αυτού,  ζήτησαν από τον δήμο να διατυπωθεί εγγράφως το αίτημα, αφήνοντας ένα παράθυρο για την αναστολή των εργασιών. Ενώ ταυτόχρονα δόθηκε εντολή στους εργαζόμενους που στήνουν τον μεταλλικό πύργο με τον γερανό να αποχωρήσουν.
Γύρω στις 10:30 το πρωί οι κάτοικοι αποχώρησαν από τον χώρο αφού τόνισαν ότι θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να ξανασυγκεντρωθούν μόλις γίνει αντιληπτό ότι αρχίζουν και πάλι οι εργασίες για το στήσιμο του μεταλλικού πύργου κεραιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.