Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Περί Μελιγαλά, "πηγάδας" και "εθνικιστών"


Το διαβάσαμε και φρίξαμε: Με την παρουσία 7 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα του Μελιγαλά, όπου οι παρευρισκόμενοι χρυσαυγίτες, παρατεταγμένοι σαν στρατός, φώναζαν συνθήματα όπως: «Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες», «αλήτες – φονιάδες – κομμουνιστές», «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», «ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά», «Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή» κ.α.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος, αμφισβητώντας τα θύματα του Πολυτεχνείου και κάνοντας λόγο για «θύματα με πραγματικά επώνυμα» στον Μελιγαλά, υποσχέθηκε ότι «τώρα που η Χ.Α. ανεβαίνει και φτάνει στην κορυφή, θα κάνει την επέτειο του Μελιγαλά «εθνική εορτή»!. Ενώ ανάμεσα στα στεφάνια που κατατέθηκαν, ήταν του δικτάτορα Στυλιανού Πατακού  και άλλων αξιωματούχων της χούντας.
Στεφάνι του αντιπροέδρου της χούντας Πατακού, αλλά και
του Νικ.Δερτιλή που είχε στείλει τα τανκς στο Πολυτεχνείο!
Για τη μάχη του Μελιγαλά, που έγινε από 13 έως 15 Σεπτεμβρίου 1944 μεταξύ δυνάμεων του ΕΛΑΣ και πολυάριθμων τμημάτων δοσίλογων ταγματασφαλιτών-συνεργατών των κατακτητών, είχε δημοσιεύσει ενδιαφέροντα στοιχεία ο «Ιός» της «Ελευθεροτυπίας» το 2005. Το δημοσίευμα υπάρχει στη διεύθυνση: http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050911.htm



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.