Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Αποθέωση τσαμπουκά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Ολόκληρη μαρμάρινη σκάλα έχτισε πάνω στο πεζοδρόμιο, σε γωνία μάλιστα,  ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, για να το μετατρέψει σε μαγαζί στην οδό Σβώλου γωνία με Σκρά, πίσω από την πλατεία Αγ. Σοφίας, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης!  Μετατρέποντας έτσι την κατοικία σε.....κατάστημα. Με το έτσι θέλω!!

Παρά τις καταγγελίες επώνυμων και ανώνυμων πολιτών, η τέως νομαρχία Θεσσαλονίκης που επόπτευε της πολεοδομίας, ολιγώρησε και φρόντισε την κάλυψη της τεράστιας αυτής αυθαιρεσίας/τσαμπουκά που δείχνει πως τελικά σ αυτό το κράτος ο καθένας κάνει στην κυριολεξία ό,τι θέλει.
Σε ποιά ευρωπαική χώρα θα γινόταν κάτι τέτοιο χωρίς να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι και να ξηλωθεί η σκάλα πάραυτα; 
Αναγνώστες που μας επισήμαναν τη σχετική καραμπινάτη παρανομίς ρωτούν: Τι κάνει γι αυτό η διοίκηση του Δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κουράκης, ο δήμαρχος κ.Μπουτάρης, τώρα μάλιστα που ο δήμος άρχισε  να αναβαθμίζει, και μπράβο του, τα πεζοδρόμια της οδού Σβώλου; Θα τολμήσουν να εφαρμόσουν τον νόμο και να ξηλώσουν την κραυγαλέα αυτή και προκλητική σκάλα παραδίδοντας το πεζοδρόμιο εκεί που ανήκει, στους πεζούς, ή θα κάνουν  κι αυτοί όπως και οι άλλοι.. τα στραβά μάτια;
«Ο κ. Μπουτάρης και το επιτελείο του έδειχναν κάποτε αποφασισμένοι για όλα. Μήπως ξέχασαν τις εξαγγελίες τους», ρωτά ο αναγνώστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.