Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Να αφήσουν τη Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία απειλούν οι λεωφορειούχοι του ΟΑΣΘ


Να αφήσουν τη Θεσσαλονίκη από τις 20 Σεπτεμβρίου και έπειτα χωρίς αστική συγκοινωνία, απειλούν οι λεωφορειούχοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), εάν δεν λάβουν από το υπουργείο Οικονομικών ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης τα διαθέσιμα του οργανισμού για μισθοδοσία, πετρέλαιο και ανταλλακτικά επαρκούν μέχρι το τέλος του μήνα. «Μετά τα λεωφορεία δεν θα μπορούν να κινηθούν» όπως είπε.
Με αγωνία παρακολουθούν τις εξελίξεις, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι. Αύριο, Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του προεδρείου του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων όπου και θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων . Πάντως όπως τόνισε στο agelioforos.gr ο Δημήτρης Τσερμενίδης οι εργαζονμενοι δεν αποκλείεται να προσχωρήσουν και σε επίσχεση εργασίας αν δεν πληρωθούν.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη, που αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ, αφορούν σύμφωνα με τον Χρήστο Στεφανίδη τμήμα του τακτικού προϋπολογισμού του οργανισμού. Τους τελευταίους 8 μήνες στον οργανισμό πιστώνονταν 8 εκατ. ευρώ αντί για 10,5 όπως προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.