Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Ι.Αλεξανδρής: "Δεν ξεθωριάζουν οι ελπίδες"


«Οι ελπίδες ενός λαού ουδέποτε ξεθωριάζουν. Στέκονται ψηλά και κυματίζουν περήφανα, όπως και η γαλανόλευκη», σημειώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σε μήνυμά του προς τους μαθητές με την ευκαιρία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το μήνυμα του δημάρχου έχει ως εξής:

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες,
Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη κάτι νέου και ελπιδοφόρου. Μαθητές όλων των ηλικιών, με το χαμόγελο στα χείλη και την σάκα στον ώμο, βρίσκεστε εδώ, στην αυλή του σχολείου, έτοιμοι να αναλάβετε νέες υποχρεώσεις.
Θα ήταν πολύ κοινότυπο, αν και πέρα για πέρα αληθινό, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς να ξεκινήσω τον χαιρετισμό μου τονίζοντας ότι διανύουμε μία από τις δυσκολότερες εποχές της Ελληνικής ιστορίας. Έτσι, προτιμώ, ν’ αναφερθώ στο πώς θα καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να τις ξαναζήσουμε. 
Η γνώση και η μάθηση είναι μοναδικές και αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες, κυρίως, των εκπαιδευτικών σας, η αποστολή των οποίων δεν είναι καθόλου εύκολη, ιδίως τις σημερινές ύπουλες μέρες που διανύει η Ελλάδα μας.
Η προσδοκώμενη επιτυχία αυτής της «άτυπης» συμφωνίας μεταξύ όλων εσάς, των μαθητών με τους κοινωνούς της τεκμηριωμένης γνώσης, θα είναι η ικανότητα σας να βαδίζετε σε δρόμους με αγκάθια φορώντας πάντα τα κατάλληλα υποδήματα… Οι σωστοί συλλογισμοί σας θα σας ωθήσουν σε ορθές πράξεις και θα ελαττώσουν σημαντικά τις πιθανότητες για λανθασμένους χειρισμούς καταστάσεων κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Το σπουδαιότερο, όμως, δώρο, που σας προσφέρει απλόχερα το δεύτερο «σπίτι» σας, είναι η θωράκισή σας απέναντι στον κίνδυνο οποιασδήποτε απώλειας…
Το σχολείο σας καλεί, μεταξύ άλλων, να γνωρίσετε την ιστορία, να αναλύσετε τα γεγονότα, να κρίνετε τις πράξεις του παρελθόντος. Είστε η νέα γενιά και η ελπίδα όλων μας για νέα έργα στη χώρα μας, που θα επαναφέρουν την εσωτερική ηρεμία στις ψυχές μας και θα βάλουν φραγμό στην αδικία και τη δυστυχία. 
Και το ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι οι ελπίδες ενός λαού ουδέποτε ξεθωριάζουν. Στέκονται ψηλά και κυματίζουν περήφανα, όπως και η γαλανόλευκη!
Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και καλή δύναμη σε όλους. Η διοίκηση του Δήμου και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Αλεξανδρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.