Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Πάρτε μέτρα για φύλαξη των σχολείων του Θερμαϊκού

Τα Γυμνάσια της Ν.Μηχανιώνας είχαν γίνει στόχος λεηλασιών
Το περιστατικό λεηλασίας που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) στη Μενεμένη, όπου άγνωστοι μπήκαν και έκλεψαν όλα τα υλικά τα οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να ανακυκλωθούν, αφαιρώντας ακόμη και την εξωτερική μεταλλική πόρτα εισόδου, θα πρέπει να προβληματίσει όλους. Και κυρίως τους δημοτικές άρχοντες που δεν μερίμνησαν ακόμη για τη φύλαξη των σχολείων που λειτουργούν στην περιοχή τους!

Όπως έγινε γνωστό οι … ποντικοί που εισέβαλαν στο σχολείο του Δενδροποτάμου, εκτός από την πόρτα «εξαφάνισαν» τις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων που βρίσκονται εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, δύο σειρές κάγκελα, συνολικά 52 παράθυρα αλουμινίου, ενώ στην προσπάθειά τους να τα αφαιρέσουν, οι δράστες κατέστρεψαν άλλα 13 αλουμινένια παράθυρα.
Ενώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης το τελευταίο διάστημα το φαινόμενο των διαρρήξεων και των κλοπών στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζει έξαρση. Και ενδεικτικά αναφέρει την αποξήλωση των καλοριφέρ, την αφαίρεση του χαλκού και τη λεηλασία του νηπιαγωγείου στην ίδια περιοχή, τις επανειλημμένες κλοπές (τέσσερις φορές) τον περασμένο χειμώνα του πετρελαίου θέρμανσης κ.ά.
Αν σκεφτούμε ότι ανάλογοι βανδαλισμοί, φθορές και κλοπή υλικού έγιναν κατά το περασμένο σχολικό έτος και στο συγκρότημα των Γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας, το θέμα της φύλαξης των σχολικών κτιρίων θα πρέπει να το δει πολύ σοβαρά ο δήμος Θερμαϊκού, πιέζοντας παράλληλα την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές για την αύξηση των περιπολιών γύρω από τα σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.