Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Στα πρόθυρα ιδιωτικοποίησης πλέον η ΕΥΑΘ

Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και του κοινού της Θεσσαλονίκης
κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα
Στα πρόθυρα ιδιωτικοποίησης, βρίσκεται πλέον η Εταιρία Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, αφού, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας σε αναλυτές, επιβεβαιώθηκε η διάθεση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να μεταβιβάσει το 74% των μετοχών της εταιρίας που κατέχει.

Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι της γαλλικής Suez, που κατέχει λίγο πάνω από το 5% των μετοχών της εταιρίας, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ, Νίκο Παπαδάκη, επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση της εταιρίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση θα ληφθούν μετά τις εκλογές. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Μητρόπουλος, έχει δηλώσει πως η ΕΥΑΘ είναι από τις εταιρίες δημόσιου συμφέροντος που πρώτες θα δοθούν σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή, στις αρχές φθινοπώρου. Το ποιοι ξένοι «παίκτες» θα διεκδικήσουν το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας θα αποδειχτεί στη διαδικασία. Εκτός από τη Suez ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η επίσης γαλλική Veolia και η ισραηλινή Meborot Israel National Water Co.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.