Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις για τηλεοπτικό σποτ της Ν.Δ.


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το τελευταίο τηλεοπτικό σποτ της ΝΔ το οποίο διαδραματίζεται μέσα με σχολική τάξη, όπου δάσκαλος μαθαίνει σε παιδιά δημοτικού ποιες χώρες είναι στο ευρώ, στο οποίο όμως δεν ανήκει η Ελλάδα.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης υπεραμύνθηκε του σποτ, κατηγορώντας όσους αντιδρούν για υποκρισία:
«Η υποκρισία δεν έχει όρια. Η αλήθεια είναι ότι οι εκπρόσωποι του λόμπι της δραχμής δεν ενοχλούνται από την παρουσία των παιδιών στο σποτ αλλά από τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά. Και κυρίως από το γεγονός ότι δεν έχουν να δώσουν απαντήσεις στα παιδιά. Φοβούνται γιατί αποκαλύπτεται το μέλλον στο οποίο οδηγούν οι προτάσεις τους και οι πολιτικές τους. Γιατί καταλαβαίνουν ότι οι απαντήσεις τους υπονομεύουν και απειλούν να κατεδαφίσουν, μια για πάντα, το μέλλον των παιδιών μας. Τρομαχτικά δεν είναι τα ερωτήματα που βάζουν τα παιδιά – όπως και όλοι οι Έλληνες - αλλά οι απαντήσεις που δίνουν όσοι αδιαφορούν για την παρουσία μας στην Ευρώπη και το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά, σημείωσε «θα της συνιστούσαμε μια συνομιλία με την Αννούλα του 1985 και τα παιδάκια που - το 2007 – ανεβοκατέβαζαν σημαίες» ενώ ανέφερε πως και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στα δικά του τηλεοππτικά σποτ επιστρατεύει επίσης παιδάκια.
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επενδύει στο φόβο και ότι με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό μήνυμα διχάζει τους Έλληνες ενώ χαρακτήρισε ανήθικο και απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται παιδιά.
Αλλά και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκσχολίασε τη διαφήμιση, κατηγορώντας τη ΝΔ για «τρομολαγνεία» ενώ γνωστοποίησε ότι έθεσε το θέμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατήγγειλαν στη Διακομματική Επιτροπή το επιεικώς άθλιο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη νέα της τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού, έφτασε στο απαράδεκτο σημείο να χρησιμοποιήσει τα παιδιά, τα ελληνόπουλά μας», σημείωσε ο κ. Κουίκ.
«Ο πρόεδρος της Διακομματικής μας απάντησε ότι αυτό είναι θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Εμείς, πάντως, απαντάμε ότι οι Έλληνες γονείς θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τον τρόμο που ασκεί επάνω τους ο Αντώνης Σαμαράς και στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα είμαστε εμείς, όλοι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που με την ψήφο μας θα τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.
«Απέχθεια» εξέφρασε για σποτ της ΝΔ ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ALPHΑ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να διατυπώσω την απέχθεια μου στο διαφημιστικό σποτ της ΝΔ, ως δημοσιογράφος, ως διαφημιστής, ως άνθρωπος και ως παππούς. Εξαγριώνομαι. Είναι απαράδεκτο! Είναι έγκλημα όχι μόνο η χρησιμοποίηση των παιδιών, αλλά και ο φόβος στα πρόσωπά τους. Η χώρα είναι ξεκάθαρα στο ευρώ. Κάνανε το ίδιο λάθος το 2002 όταν βάλανε την κα. Φ. Γεννηματά σε ένα φιατάκι και τον Τζανετάκο σε ένα τεράστιο τζιπ και χάσανε κατά κράτος. Το σποτ είναι ατυχέστατο. Θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει η προβολή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.