Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Αλεξανδρής:Προσπάθειες για την αποχέτευση Επανομής

Βούληση της διοίκησης του δήμου είναι η συνέχιση του έργου της αποχέτευσης στην Επανομή, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης  Αλεξανδρής, στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του Δήμου στον fm 100.6., κάνοντας γνωστό ότι εξασφαλίστηκαν 500.000 € μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. 

Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι για να ολοκληρωθεί το έργο απαιτούνται άλλα 6.684.000 €, ένα ποσό από τα οποία θα καταβάλει και ο Δήμος μας από το ταμείο της ΔΕΥΑΘ. Για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο, ο δήμαρχος  κάλεσε τους κατοίκους και πιο συγκεκριμένα αυτούς που διαμένουν στην περιοχή της Επανομής, να είναι συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους στην πληρωμή των λογαριασμών ύδρευσης, έτσι ώστε «να αποφευχθεί και η παραμικρή αδυναμία αποπληρωμής των εργολάβων και το έργο να ολοκληρωθεί σε 8 – 10 μήνες». 
Ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ιταλία με σκοπό να δει από κοντά μονάδες ανακύκλωσης απορριμμάτων. Σε ερώτηση  αν οι μέθοδοι που είδε είναι εφαρμόσιμες στο Δήμο Θερμαϊκού, απάντησε ότι «οι περισσότερες θα μπορούσαν να είναι αν υπάρχει πρωτογενής διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι και, φυσικά, οικολογική συνείδηση σε όλους μας»..., ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει σχετικά με το αν έχει προχωρήσει σε επαφές και συζητήσεις με εταιρίες, που μπορούν να εφαρμόσουν κάτι παρόμοιο στην περιοχή μας. «Προτιμώ τα έργα και όχι τα λόγια» αρκέστηκε να υπογραμμίσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.