Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

"Άντεξε" η ΔΗΜΑΡ σε Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης

Άντεξε η Δημοκρατική Αριστερά στις πιέσεις και στην πόλωση των εκλογών, στις δυο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, γεγονός που δείχνει την σταθεροποίηση του κόμματος του Φώτη Κουβέλη.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε 25.292 ψήφους, έναντι 25.933 που είχε πάρει το Μάιο (η εξίσωση των ποσοστών έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη αποχή στην προχτεσινή διαδικασία). Στη Β΄Θεσσαλονίκης παρατηρήθηκε ανεπαίσθητη πτώση, με 6,12% έναντι 6,81%, που κι αυτή πιστοποιεί αντοχή έναντι των διλημμάτων για κυβέρνηση της Αριστεράς που «ξεκλήρισε» τις ψήφους του ΚΚΕ.
Το Μάιο η ΔΗΜΑΡ είχε συγκεντρώσει συνολικά στην Β΄ Θεσσαλονίκης 14.043 ψήφους, ενώ προχτές 12.343 ψήφους. Στην πρώτη περιφέρεια η ΔΗΜΑΡ κατέγραψε οριακή άνοδο σε πιο «αστικούς δήμους, όπως ο κεντρικός, η Καλαμαριά και ο δήμος Νεάπολης- Συκεών, ενώ οριακή πτώση σημειώθηκε σε πιο «λαϊκές γειτονιές», όπως οι δήμοι Παύλου Μελά ή Αμπελοκήπων -Μενεμένης.
Στη Β΄Θεσσαλονίκης το κόμμα του Φώτη Κουβέλη σημείωσε μία από τις καλύτερες επιδόσεις του στο Πανόραμα (τρίτο κόμμα με 7,97% έναντι 6,48% το Μάιο). Αντίθετα, σημαντική πτώση σημειώθηκε στους δήμους Βόλβης (4,93% από 6,11%), Δέλτα (6,32% από 8,52%). Ειδικά για το δήμο Δέλτα, παρατηρούνται σημαντικότατες μετακινήσεις στη δημοτική ενότητα της Χαλάστρας, όπου από το 13,94% η ΔΗΜΑΡ «πέφτει» στο 7,91% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει κοντά 14 ποσοστιαίες μονάδες.
Η ΔΗΜΑΡ επανεκλέγει από έναν βουλευτή, ή μάλλον από μία βουλευτίνα στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, τις Ασημίνα Ξηροτύρη και Κατερίνα Μάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.