Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πανδαισία παραδοσιακών χορών από 15 ΚΑΠΗ

Το 4ο Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού τρίτης ηλικίας, οργανώνουν την προσεχή Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 19:00 στο θεατράκι των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, τα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού και το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων παραδοσιακών χορών από 15 ΚΑΠΗ.
Το 2012 είναι το Ευρωπαϊκό έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Στο πλαίσιο αυτό, τα Κ.Α.Π.Η. του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού, θα πραγματοποιήσουν την πολιτιστική εκδήλωση «4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού 3ης Ηλικίας», στις 22/6/2012, ημέρα Παρασκευή, στο Αμφιθέατρο της Ν. Μηχανιώνας, όπου όλοι μαζί, παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, θα παρελάσουν, θα τραγουδήσουν ,θα χορέψουν και θα αναβιώσουν έθιμα του τόπου μας.
Πρόκειται για μία Πανελλήνια Συνάντηση των Κ.Α.Π.Η, που έχει τις απαρχές της στο 2008, από τότε επαναλαμβάνεται στη Ν. Μηχανιώνα σε ετήσια βάση και η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει αναχθεί πλέον σε θεσμό.
Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των τοπικών χορών, εθίμων, δρώμενων αλλά και η διάδοση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης. Tο Φεστιβάλ, είναι μία γιορτή, αφιερωμένη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, η οποία οδηγεί στη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Παράλληλα, αποτελεί και πόλο έλξης των συνδημοτών, αλλά και ανθρώπων άλλων περιοχών, καθώς αναμένεται ένας μεγάλος αριθμός συμμετοχών (15 Χορευτικές ομάδες ) και ακόμη μεγαλύτερος αριθμός θεατών.
Στο Φεστιβάλ δήλωσαν μέχρι στιγμής συμμετοχή:
-Κ.Α.Π.Η. Χαλάστρας Δήμου Δέλτα,
-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Κιλκίς,
-Κ.Α.Π.Η. Κουφαλίων Δήμου Χαλκηδόνας,
-Κ.Α.Π.Η. Πυλαίας Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη,
-Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας & Ν. Κερασιάς Δήμου Θερμαϊκού
-Κ.Α.Π.Η. Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, & Πενταλόφου Δήμου Ωραιοκάστρου,
-Κ.Α.Π.Η. Δήμου Τρικκαίων,
-Κ.Α.Π.Η. Επανομής Δήμου Θερμαϊκού ,
-Κ.Α.Π.Η. Κηφισιάς & Ν. Κρήνης Δήμου Καλαμαριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.