Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

"Ευνοημένα" και "αδικημένα" κόμματα από την ΤV


Tο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), έδωσε στη δημοσιότητα τα ποσοστά του χρόνου προβολής των κομμάτων από τα κανάλια κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, με τη διαπίστωση, ότι δεν υπήρξαν σημαντικές αποκλίσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε σχέση με το προβλεπόμενο από το νόμο μερίδιο.

Από τα στοιχεία που έδωσε η ανεξάρτητη αρχή:
Το ΠΑΣΟΚ πήρε το χαμηλότερο ποσοστό προβολής (20%) στο Star, ενώ στον Ant1 πήρε το υψηλότερο (31%). Η Νέα Δημοκρατία, πήρε το χαμηλότερο ποσοστό προβολής, επίσης στο Star (21,4%), ενώ το υψηλότερο στο Mega (29,5%).
Το χαμηλότερο ποσοστό του ΚΚΕ καταγράφηκε στο Σκάι (6,6%) και το υψηλότερο στη ΝΕΤ (10,6%), ενώ ο ΛΑΟΣ πήρε το χαμηλότερο ποσοστό στη ΝΕΤ (3,8%) και το υψηλότερο στον Alpha (7,2%). Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε χαμηλότερο ποσοστό στο Mega (5,3%) και το υψηλότερο ποσοστό στο Star (11,3%). Η Δημοκρατική Αριστερά πήρε το χαμηλότερο ποσοστό της στο ΣΚΑΪ (3,7%) και το υψηλότερο στο Star (7,7%). Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πήραν το χαμηλότερο ποσοστό τους στη ΝΕΤ (1,7%) ενώ το υψηλότερο το πήραν στο Σκάι (4,9%).
Επίσης και σε ό,τι αφορά τα άλλα κόμματα, αξιοσημείωτο είναι το υψηλό ποσοστό που πήρε η Δημοκρατική Συμμαχία στη ΝΕΤ (10,6%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.