Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Κατάσχεση από τον δήμο Θερμαϊκού σε μεγαλοοφειλέτη, για χρέη ύψους 450.000 ευρώ!


Δυναμικά, αποφάσισε να αντιμετωπίσει ο δήμος Θερμαϊκού την περίπτωση μεγαλοοφειλέτη επιχειρηματία, που εκμεταλλεύονταν μέχρι τώρα τέσσερα από τα μπαράκια στον Ποταμό Επανομής και ο οποίος, εμπαίζοντας συνεχώς τη διοίκηση του δήμου, είχε φτάσει να οφείλει πάνω από 450.000. Κατόπιν αυτού, πολυμελές συνεργείο του δήμου πήγε το πρωϊ της Πέμπτης  με δικαστικό κλητήρα και φορτηγά, κατάσχοντας όλο τον εξοπλισμό που υπήρχε στα μπαράκια αυτά (πάγκους, ξαπλώστες, ομπρέλες, ψυγεία κλπ.

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους συνδημότες μας να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους  απέναντι στο δήμο και να εξοφλούν έγκαιρα τις οφειλές τους και κάποιοι μεγαλοσχήμονες να δημιουργούν τεράστια χρέη, ενώ εκμεταλλεύονται προσοδοφόρες επιχειρήσεις, όπως είναι τα συγκεκριμένα Beach Bar, και σε τελευταία ανάλυση να λειτουργούν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με τη γνωστή τακτική του «εις υγείαν του κορόϊδου», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Κωστής Κούτουκας. Προσθέτοντας ότι στο θέμα αυτό των χρεών από μεγαλοοφειλέτες, ο δήμος θα είναι άτεγκτος, προχωρώντας σύντομα σε νέες κατασχέσεις.
Με την ευκαιρία πρέπει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, είχε εμφανισθεί πριν ένα ακριβώς χρόνο στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, όταν πάλι είχε προκύψει θέμα με τις καθυστερούμενες οφειλές του προς τον δήμο, ζητώντας πίστωση χρόνου μέχρι το φθινόπωρο του 2011, ώστε να μπορέσει να δουλέψει τους θερινούς μήνες και από τα κέρδη που θα αποκόμιζε, να εξοφλήσει τα παλιά του χρέη αλλά και το μίσθωμα εκείνου του καλοκαιριού. Το αποτέλεσμα ήταν το δημοτικό συμβούλιο, σκεφτόμενο ανθρωπιστικά και με βάση την κρίση που υπάρχει, να δώσει στον επιχειρηματία την παράταση που ζητούσε. Και αυτός, αθετώντας την υπόσχεσή του, όχι μόνο δεν εξόφλησε το παλιό χρέος ή μέρος αυτού, αλλά φάνηκε ασυνεπείς και με τις νέες του υποχρεώσεις. Με συνέπεια να φτάσει το χρέος του απέναντι στον δήμο σε αυτό το τεράστιο ύψος των 450.000 ευρώ. 
Σημειώνεται τέλος ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο δήμος Θερμαϊκού προβαίνει σε κατάσχεση για οφειλή.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.