Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Θύελλα κατά Κ.Λαγκάρντ για τις άθλιες δηλώσεις της


Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ δείχνει το μέγεθος της βλακείας της
Θύελλα σε όλο τον κόσμο κατά της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για τα όσα άθλια είπε κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Οι δηλώσεις της αποδοκιμάστηκαν ακόμη και από την Γαλλική κυβέρνηση, ενώ η ιστοσελίδα της στο Facebook «βομβαρδίζεται» από χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας. Ακόμα και όταν προσπάθησε να ανασκευάσει η κα Λαγκάρντ, είδε τα σχόλια από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο να πέφτουν σαν βροχή.

Στον Guardian η Κριστίν Λαγκάρντ είχε πει όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη: «πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.
Μετά προσπαθώντας να ανασκευάσει η Κριστίν Λαγκάρντ έγραψε στο Facebook:
«Όπως εχω πει πολλές φορές στο παρελθόν βλεπω με συμπάθεια τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμνετωπίζει. Αυτός είναι ο λόγος που το Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επανέλθει στο δρόμο τη οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας. Ενα σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι και ιδίως οσον αφορά την πληρωμή των φόρων τους. Αυτά ήθελα να τονίσω όταν μίλησα με την εφημερίδα Guardian ως μέρος μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από λίγο καιρό».
Έως αργά το μεσημέρι κάτω από αυτό το κείμενο στο Facebook της Κριστίν Λαγκάρντ είχαν αναρτηθεί σχεδόν 9.000 σχόλια, ενώ πιθανότατα θα ήταν και περισσότερα αφού ως φαίνεται οι διαχειριστές της σελίδας είναι με το μαχαίρι ανα χείρας.

Αποδοκιμασία από την Γαλλική προεδρία
Το σκληρό ύφος που χρησιμοποίησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στέλνοντας μήνυμα προς τους Eλληνες να μην περιμένουν καμία συμπόνια και να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν επικρίνει η γαλλική κυβέρνηση διά της εκπροσώπου Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία κάνει λόγο για υπεραπλουστευτικές δηλώσεις και στερεότυπα. Σε οξείς τόνους η αντίδραση της γαλλικής Αριστεράς με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν να καταγγέλλει τις «αναξιοπρεπείς» δηλώσεις της Λαγκάρντ ρωτώντας με ποιο δικαίωμα μιλά κατ' αυτό τον τρόπο για τους Eλληνες.
Στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του γαλλικού Τύπου κυριαρχούν την Κυριακή δημοσιεύματα που αναφέρονται στην οργή που προκάλεσε η Κριστίν Λαγκάρντ στους Ελληνες, οι οποίοι επισημαίνεται πως νοιώθουν σοκαρισμένοι, θιγμένοι και προσβεβλημένοι.
Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την άποψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχηματική. «Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί [στην Ελλάδα]» δήλωσε η Βαλό-Μπελκασέμ μιλώντας την Κυριακή στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

«Με πιο δικαίωμα μιλάτε έτσι;»
Τις «αναξιοπρεπείς» δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ κατήγγειλε ο ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λυκ Μελανσόν. «Με ποιο δικαίωμα μιλά έτσι για τους Ελληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ» δήλωσε ο Μελανσόν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 3.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Λαγκάρντ σχετικά με τους Ελληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους, ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν σημείωσε πως δεν είναι οι πολίτες που πρέπει να πληρώσουν, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία.
«Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πληρώσει φόρους. Οι απλοί έλληνες πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί παρακρατούνται από το εισόδημά τους» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.