Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το μαύρο χάλι της παραλίας....


Η Νέα Μηχανιώνα θα υποδεχθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 2 Ιουνίου επισκέπτες από άλλες περιοχές για να δουν την έκθεση «6o Θάλασσα και Σπορ» που οργανώνει ιδιωτική εταιρία στην παραλία. Θα έπρεπε λοιπόν κανονικά να μην υπήρχε κανένα ψεγάδι, ώστε το κοινό να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί, είναι εντελώς διαφορετική.

Όλες σχεδόν οι σκάλες που οδηγούν από την οδό Πολυτεχνείου στην παραλία, είναι σε «μαύρο χάλι», με πλακάκια ξηλωμένα, τσιμέντα σπασμένα, σκουπίδια και ακαθαρσίες παντού και χόρτα τριγύρω βουνό. Και για να μην παρεξηγηθούμε, το φαινόμενο δεν είναι σημερινό, αλλά υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, με ευθύνη όχι μόνο της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων διοικήσεων του δήμου.
Τα πράγματα όμως δεν είναι καλύτερα και στο πλακόστρωτο της παραλίας, καθώς πολλά πλακάκια είναι σπασμένα, με συνέπεια όταν βρέχει, να σχηματίζονται λιμνούλες με νερό. Ενώ την ίδια στιγμή η περίφραξη σε αρκετά σημεία του γηπέδου τένις και του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής είναι φθαρμένη.
Και με την ευκαιρία: Γιατί η δημοτική αρχή δεν απαγορεύει τελείως τη διέλευση αυτοκινήτων από το πλακόστρωτο της παραλίας; Υποτίθεται ότι πρόκειται για έναν πεζόδρομο αποκλειστικά, στον οποίο δεν έχουν θέση τα τροχοφόρα. Να τοποθετηθούν λοιπόν προστατευτικοί πάσσαλοι που θα εμποδίζουν τη διέλευση αυτοκινήτων. Ενώ, όσον αφορά τις ψαρόβαρκες, μπορεί να βρεθεί τρόπος εξυπηρέτησής τους.
Πάντως, παρά τα ψεγάδια που επισημαίνουμε, οι Μηχανιώτες και οι άλλοι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτό το ναυτικό σαλόνι και τις εκδηλώσεις του. Τέτοιες διοργανώσεις, τις έχει ανάγκη η περιοχή, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών,  να δουλέψει η αγορά αλλά και να αναδειχτούν οι δυνατότητες της Μηχανιώνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.