Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Υποψήφια στη Β΄Θεσσαλονίκης η Καίτη Τσαρουχά

Ένα από τα πολύ «βαριά» ονόματα στο χώρο της αριστεράς, με ιστορία δεκαετιών, η Καίτη Κομψοπούλου- Τσαρουχά, κόρη του δολοφονημένου από την χούντα βουλευτή της ΕΔΑ, Γιώργη Τσαρουχά, περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο Β΄ Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η Καίτη Τσαρουχά, γεννήθηκε στην Καρπερή των Σερρών και από τα φοιτητικά της χρόνια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου εντάχθηκε δυναμικά στο φοιτητικό κίνημα εκείνης της εποχής.
Υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας ΕΔΑ και της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, ενώ συμμετείχε δραστήρια στους φοιτητικούς και λαϊκούς αγώνες για Δημοκρατία, το 1-1-4 και το 15% στην Παιδεία.
Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας των συνταγματαρχών, είχε ενεργό συμμετοχή στον αντιδικτατορικό αγώνα.  Η περίοδος εκείνη, σημαδεύτηκε από τη δολοφονία του πατέρα της, Γιώργη Τσαρουχά, βουλευτή της ΕΔΑ και επικεφαλής του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου στη Θεσσαλονίκη.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Κίνησης Δημοκρατικών Γυναικών Θεσσαλονίκης, η οποία από το 1974 ανέδειξε τις ιδέες και τις αξίες του γυναικείου κινήματος  για την ισότητα των φύλων. Ενώ ακόμη, ως γεωπόνος, συμμετείχε ενεργά στον γεωπονικό συνδικαλισμό, με συνέπεια να εκλέγεται αντιπρόσωπος στη Γενική Συνέλευση του Γεωπονικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από τις πρώτες μετά τη μεταπολίτευση εκλογές μέχρι σήμερα.
Στη διάρκεια της μακρόχρονης επαγγελματικής, συνδικαλιστικής και πολιτικής της δραστηριότητας, η Καίτη Τσαρουχά δέθηκε με τους αγρότες και τον κόσμο της υπαίθρου Θεσσαλονίκης.  Και όπως λέει η ίδια «ζω τις αγωνίες, τις αναζητήσεις, τις προσδοκίες  τους, και προσπαθώ να συμβάλω με τις επιστημονικές μου γνώσεις και τις πολιτικές μου αντιλήψεις και ευαισθησίες, στα πολλά «ΠΡΕΠΕΙ» και «ΜΠΟΡΕΙ» που αποτελούν επείγουσες προτεραιότητες για τον αγροτικό τομέα, ώστε αυτός να ανακάμψει προς όφελος της οικονομίας της χώρας αλλά και της ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.