Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Όταν το ψέμα έχει κοντά ποδάρια....

"Ασφάλεια" για τον γκρεμό, μας υπόσχεται ο κ. Κουτρουμάνης
Θυμόμαστε όλοι στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής τον πρώην «συνδικαλιστή» και νυν υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα νέας μείωσης των μισθών. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Και χτες «έσκασε» η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, που ευθέως μιλάει για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του «κόστους εργασίας» στον ιδιωτικό τομέα κατά 15%!  Ποιος δουλεύει ποιόν λοιπόν σε αυτή τη χώρα;
Έλεγε ο ανεκδιήγητος κ. Κουτρουμάνης στη Βουλή: «Δεν υπάρχει θέμα δέκατου τρίτου και δέκατου τέταρτου μισθού. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης των αποζημιώσεων ή κατάργησης των αποζημιώσεων. Δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Όπως, επίσης, δεν υπάρχει και θέμα μείωσης του χρόνου αδείας. Είναι σαφές ότι αυτά τα θέματα δεν είναι όχι μόνο συμφωνημένα, αλλά ούτε καν ανοιχτά αυτή τη στιγμή για συζήτηση...»
Προφανώς, λοιπόν, ...υπάρχει θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό που είτε ο υπουργός δεν το γνώριζε (πράγμα απίθανο) είτε είπε για μία ακόμη φορά ψέματα (πράγμα εξαιρετικά πιθανό). Αλλωστε, ο ίδιος ομολόγησε στην ίδια τοποθέτηση ότι «η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις σε κάτι το οποίο είναι δεδομένο: δηλαδή, τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης, ούτως ώστε να ενταχθούν στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για το 2013 - 2014».
Τα πράγματα, λοιπόν, είναι απλά: Ξέρουμε τι θέλει η Κομισιόν, ξέρουμε τι πρόκειται να κάνει η επόμενη κυβέρνηση και ξέρουμε, επίσης, ότι για να καλύψουν και να «περάσουν» τους σχεδιασμούς τους δε θα διστάσουν να πούνε ό,τι ψέμα χρειαστεί, έστω και το πλέον απροκάλυπτο. Είναι, λοιπόν, καιρός να τελειώνουμε και με αυτούς και με τα ψέματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.