Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Καυγάς για τη ... μαϊμού στο δήμο Θερμαϊκού

Το δημοσίευμα που... άναψε τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο
Καυγάς για τη … «μαϊμού» στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, τη νύχτα της Τρίτης, όπου για μία περίπου ώρα δημιουργήθηκε κλίμα απίστευτης οξύτητας, προκλήθηκαν διαξιφισμοί και ανταλλάχθηκαν βαρύτατες εκφράσεις εκατέρωθεν. Κι αυτό όταν η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο και όλους τους αντιδημάρχους, στηλίτευσαν τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» της παράταξης Μαυρομάτη που έκανε λόγο για «διαγωνισμούς-μαϊμού στο δήμο Θερμαϊκού».
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου καλλιεργήθηκε κάποια στιγμή τέτοιο κλίμα έντασης, ώστε ο πρώην δήμαρχος Επανομής κ. Απόστολος Οικονομίδης να παρατηρήσει εύστοχα ότι αν η Βουλή ασχολούνταν με το τι γράφουν οι εφημερίδες, τότε δεν θα παράγονταν κανένα νομοθετικό έργο. Ενώ με τη σειρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» κ.Νίκος Παράσχου σημείωσε ότι το μόνο που κάνει η διοίκηση με αυτή την πολεμική της, είναι να διαφημίζει την εφημερίδα του κ. Μαυρομάτη.
Η αρχή έγινε όταν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, επέκρινε σε έντονο ύφος τους ισχυρισμούς της εφημερίδας περί διαγωνισμών-μαϊμού. «Είναι πολύ λυπηρό να γράφονται τέτοια ψεύδη. Έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα. Δεν ξέρω αν αυτό έχει με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε προσωπικά τον Μάρτιο ο κ. Μαυρομάτης», σημείωσε ο δήμαρχος. Κατηγορώντας ότι στο δημοσίευμα αποκρύφτηκε επιμελώς μία παράγραφος της διακήρυξης ενός διαγωνισμού της Ε.Ε. για τη διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού προγράμματος ύψους 63.500 ευρώ. «Οι προσπάθειες λαϊκισμού, κιτρινισμού και κινδυνολογίας θα πέσουν στο κενό. Σιχάθηκε ο κόσμος το ψέμα. Δεν είναι μαϊμού οι διαγωνισμοί, είναι μαϊμού η πολιτική σε βάρος της διοίκησης», είπε ο κ. Αλεξανδρής.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, υπερασπίστηκε το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι όταν καθορίζεται έκπτωση μηδέν έως πέντε τοις εκατό, αυτό δημιουργεί υποψίες. Γιαυτό και όταν ήρθε το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή, η παράταξη της Κοινωνίας των Πολιτών το καταψήφισε. Ενώ ανέφερε ότι στο διαγωνισμό εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος.
Στο σημείο εκείνο και πριν ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο κ. Μαυρομάτης, άναψε ο καυγάς,  όταν ο αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης, φώναξε από τη θέση του ότι «είναι παραμύθια όλα αυτά».  Με συνέπεια να ακολουθήσουν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί εκατέρωθεν, που έκαναν το δημοτικό συμβούλιο επί ώρα να θυμίζει εικόνα καφενείου.
Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν και όταν αμέσως μετά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης αναφέρθηκε στις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί εναντίον του στην προηγούμενη συνεδρίαση από τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Βουδούρη για τον τρόπο μετάδοσης της συνεδρίασης μέσω ‘Ιντερνετ. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία ο αντιδήμαρχος κ. Κωστής Κούτουκας θύμισε στο σώμα ότι τα έξοδα για την αναμετάδοση, τα πληρώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. από την τσέπη του.
Ευτυχώς, κάποια στιγμή ηρέμησαν τα πνεύματα, μετά τις παρεμβάσεις Οικονομίδη και Παράσχου που προαναφέραμε, με τον τελευταίο να παρατηρεί ότι θα πρέπει επιτέλους το δημοτικό συμβούλιο να ασχοληθεί και με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.