Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σημάδια εγκατάλειψης της "Καψαλάκειου"

Είπαμε να κάνουμε χτες μία επίσκεψη στο κτίριο της «Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης» στη Νέα Μηχανιώνα και σφίχτηκε η καρδιά μας: Μουντζουρωμένο όλο το κτίριο απ΄έξω με κάθε είδους συνθήματα, από αθλητικά μέχρι… ερωτικά και εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης, με ολόκληρα κομμάτια τοίχου να έχουν φύγει από κάποια σημεία. Κι όμως εκεί, εκτός από τη δημοτική βιβλιοθήκη, στεγάζονται και αρκετές υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού.
Μουντζουρωμένοι οι τοίχοι με κάθε είδους συνθήματα
Το «Καψαλάκειο» θα έπρεπε να αποτελεί το στολίδι της Νέας Μηχανιώνας, καθώς στεγάζεται σε έναν από τους ωραιότερους χώρους, το κτίριο του παλιού σχολείου. Ως πολιτιστική στέγη, άρχισε να λειτουργεί το 1996, παίρνοντας το όνομα του ζεύγους Καψαλάκη που υπήρξαν οι μεγάλοι δωρητές της πόλης. Οι Μηχανιώτες Σταύρος και Αιμιλία Καψαλάκη, μετανάστευσαν το 1936 στις ΗΠΑ και εγκαταστάθηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου εκεί ο Σταύρος Καψαλάκης αρχικά δούλεψε ως δάσκαλος και στη συνέχεια το ζευγάρι λειτούργησε ένα ξενοδοχείο και ασχολήθηκε και με άλλες επιχειρήσεις, αποκτώντας μεγάλη περιουσία, ένα μέρος της οποίας δωρήθηκε στη Νέα Μηχανιώνα.


Το κτίριο της Καψαλάκειου, όπως ήταν πριν αρχίσει να γίνεται
τόπος αναγραφής συνθημάτων και πριν την εγκατάλειψή του
 
Νομίζουμε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο η δημοτική αρχή να διαθέσει ένα μικρό χρηματικό ποσό για την αποκατάσταση των φθορών στο κτίριο της «Καψαλάκειου» και το βάψιμό του, προκειμένου να σταματήσει η ασχήμια που παρουσιάζεται σήμερα και εκθέτει τη Νέα Μηχανιώνα συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.