Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Διένεξη ΚΚΕ με Μπουτάρη για την Αριστοτέλους

Επιμένει το ΚΚΕ στην πραγματοποίηση της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους, την προσεχή Δευτέρα 30 Απριλίου, με ομιλίτρια την Αλέκα Παπαρήγα, παρά την πρόσφατη απαγόρευση τέλεσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στην κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε η δημοτική αρχή.

Ως γνωστόν, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα, επικαλούμενο την «αναστάτωση» που προκαλούν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, να μη δίνεται η πλατεία Αριστοτέλους στα κόμματα και αντ’ αυτής να γίνονται προεκλογικές εκδηλώσεις στην  Αρχαία Αγορά.
Το ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, «σηκώνοντας το γάντι», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί το Γιάννη Μπουτάρη για «προσπάθεια περιορισμού της πολιτικής δραστηριότητας» και υπογραμμίζει ότι «η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΘΑ ΓΙΝΕΙ στις 30 Απρίλη στις 20:30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ» (σ.σ. διατηρούμε τη στίξη της σχετικής ανακοίνωσης).
Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που καταγράφεται «κόντρα» πολιτικού φορέα με τη δημοτική αρχή για την κεντρκή πλατεία της πόλης, μετά την περσινή συγκέντρωση της «Σπίθας» του Μίκη Θεοδωράκη. Τότε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε εγκατασταθεί στην πλατεία «προκαλώντας» το δήμαρχο «να τον διώξει» και τελικά πραγματοποίησε την επομένη μέρα εκεί τη συγκέντρωση.
«Για μια ακόμη φορά», σημειώνει η ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ,  «ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να περιορίσει την πολιτική δραστηριότητα, με την απαγόρευση πολιτικών συγκεντρώσεων των κομμάτων, στην πλατεία Αριστοτέλους. Είναι ο αντίστοιχος δρόμος που ακολουθεί ο Δήμαρχος Αθήνας, Καμίνης, με την προσπάθεια περιορισμού των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Η Θεσσαλονίκη», συνεχίζει η ανακοίνωση»,  έχει πολλά και σοβαρά προβλήματα που διογκώνονται και οφείλονται και στην πολιτική του κεντρικού κράτους (ελέω Καλλικράτη), αλλά και στην πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας του κ. Μπουτάρη: απολύσεις εργαζόμενων, πανάκριβα δημοτικά τέλη, συνειδητή απαξίωση της καθαριότητας και βρώμικη πόλη για να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης της, παράδοση κάθε δράσης της πόλης στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά είναι τα προβλήματα της πόλης. Και τα προβλήματα των κατοίκων της είναι η φτώχεια η ανεργία, η ανασφάλεια και η εξαθλίωση. Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους», προσθέτει. Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η απαγόρευση των συγκεντρώσεων προετοιμάζει το κλίμα γενικότερων απαγορεύσεων και καταστολής που θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις στην λαίλαπα που έρχεται μετά τις βουλευτικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ δε βάζει τα λαϊκά δικαιώματα στην κρίση καμιάς κυβέρνησης και κανενός δημάρχου», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.