Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς του "Θεαγένειου"!

Απίστευτο: Χωρίς φάρμακα έμειναν οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λόγω χρεών 7,5 εκατ. Ευρώ του υπουργείου Υγείας προς την προμηθεύτρια εταιρία. Το γεγονός προκάλεσε σάλο στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, καθώς και την επέμβαση της εισαγγελίας!!

Για την έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς διέταξε προκαταρκτική εξέταση η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Θεαγένειο» Θρασύβουλος Βεντούρης.
Η εταιρία που προμηθεύει το νοσοκομείο με τα συγκεκριμένα σκευάσματα αρνείται να εκτελέσει τις παραγγελίες λόγω οφειλών ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου υποστηρίζει ότι η άρνηση της εταιρίας θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των ασθενών τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη εταιρία έχει την αποκλειστικότητα στη διάθεση των συγκεκριμένων φαρμάκων, τα οποία δεν είναι δυνατό να αντικατασταθούν από γεννόσημα.
Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Ιωάννα Κατσή μετά την υποβολή της μήνυσης διέταξε να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν τελείται το αδίκημα της έκθεσης από την πλευρά της εταιρίας «Roche και ανέθεσε την έρευνα σε πταισματοδίκη. To ύψος της οφειλής του νοσοκομείου στην εταιρία ανέρχεται στο ποσό των 7.331.448 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.