Σάββατο 21 Απριλίου 2012

"Πόλεμος" ανακοινώσεων για την απεργία στην ΕΡΤ


"Πόλεμος" ανακοινώσεων, ξέσπασε για την ΕΡΤ, εξαιτίας της δεκατετράωρης στάσης εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4 και της 24ωρης απεργίας από τις 06:00 της Κυριακής 22-4 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4, που ανακοίνωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ. 


Το γεγονός αυτό προκάλεσε δριμεία επίθεση στην ΠΟΣΠΕΡΤ από τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, καθώς λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων θα υπάρξει πρόβλημα στη μετάδοση, την Κυριακή του τροποποιημένου οικονομικού προγράμματος παρουσιάζει στο Ζάππειο η ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης κάνει λόγο για «απόπειρα φίμωσης» αποκαλώντας την ΠΟΣΠΕΡΤ «πασοκική συντεχνία». «Πρόκειται για πρωτόγνωρο γεγονός, που δείχνει ξεκάθαρα το στόχο των εμπνευστών της. Στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η μη προβολή της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά και της ΝΔ για την οικονομία, για το πώς θα αρχίσει να βγαίνει η χώρα από την κρίση, που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο, την Κυριακή» τονίζει.
«Στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα ενημέρωσης, για το μεγάλο ζήτημα της οικονομίας. Πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία» αναφέρει, κάνοντας λόγο για «πασοκική συντεχνία».
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοίνωσε νωρίτερα 14ωρη στάση εργασίας από τις 16:00 του Σαββάτου 21-4 έως τις 06:00 της Κυριακής 22-4 και 24ωρη απεργία από τις 06:00 της Κυριακής 22-4 έως τις 06:00 της Δευτέρας 23-4 προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση μετάδοσης. Το σωματείο διαμαρτύρεται για τη μη υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άλλα μισθολογικά αιτήματα.
«Είναι λυπηρό και απαράδεκτο το γεγονός πως η ΠΟΣΠΕΡΤ, στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, επέλεξε να προχωρήσει σε μια καταφανώς παράνομη και καταχρηστική απεργιακή κινητοποίηση απάντησε η διοίκηση της ΕΡΤ χαρακτηρίζοντας παράνομη την απεργία.
«Το Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε., είναι υποχρεωμένο να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες και να προστατεύσει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση από ενέργειες που την απαξιώνουν και να διεκδικήσει την αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται» καταλήγει η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.