Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Απαλλαγή Μαυρομάτη από το Πειθαρχικό Συμβούλιο

Οι Εφέτες που το αποτελούν, έκριναν ότι δεν υπήρξε παράβαση καθήκοντος του τ.  δημάρχου στην υπόθεση κατάχρησης από τον ταμία 
Το πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, αποφάσισε ομόφωνα ότι ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, κ.Γιάννης Μαυρομάτης, δεν διέπραξε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του Δήμου, που είχε διαπραχθεί το έτος 2009 από τον αποθανόντα ταμία του δήμου.
Η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου, που αποτελούνταν από 3 εφέτες, έναν εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έναν ανώτερο υπάλληλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πρόκειται να καθαρογραφεί και να αναρτηθεί σε 15 μέρες περίπου. Αναμένεται δε ότι θα έχει ευνοϊκή επίδραση και στην υπόθεση του καταλογισμού του ποσού των 895.765,83 ευρώ σε βάρος του κ. Μαυρομάτη και της προϊσταμένης των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ.Ελένης μαραγκού, που εκκρεμεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και η σχετική απόφαση πρόκειται να εκδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού.
Σε περίπτωση που το Πενταμελής Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών αποφάσιζε αντίθετα, ότι δηλαδή υπήρχε ευθύνη της διοίκησης του δήμου Μηχανιώνας στην υπόθεση της κατάχρησης, τότε ο κ. Μαυρομάτης κινδύνευε με έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου του δήμου Θερμαϊκού, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση Ψωμιάδη.  
Το Πενταμελές πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών δέχτηκε τα επιχειρήματα που διατύπωσε ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, ότι δηλαδή την κατάχρηση την αποκάλυψε ο ίδιος στις 18 Νοεμβρίου 2009, στη διάρκεια διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε. Επίσης ότι δεν προκύπτει ευθύνη του ως δημάρχου και καταλογισμού του ως υπολόγου «διότι δεν αναμιχθήκαμε με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες πράξεις από τον υπόλογο ταμία». Κι ακόμη ότι σε κανέναν από τους ετήσιους τακτικούς ελέγχους που γίνονταν από τον Ορκωτό Λογιστή «δεν κατέστη εφικτό να διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρατυπία, πολύ περισσότερο παρανομία, κακοδιαχείριση και υπεξαίρεση».
Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών ήταν η πρόεδρος Εφετών, κυρία Εριέττα Χαλεβίδου και μέλη της οι επίσης εφέτες Κωνσταντίνος Γεωργιάδης και Αθανασία Στάγκου, καθώς επίσης ο δήμαρχος Πανοράματος-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένας ανώτατος υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.