Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

"Εεε, Οοο, πάρτε τις κεραίες σας και φύγετε από δω"

Δυναμική κινητοποίηση μαθητών-γονέων δημοτικού σχολείου Αγ.Τριάδας
Φωνάζοντας με όλη τους τη δύναμη τα συνθήματα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία και όχι κινητή τηλεφωνία» και «Εεε, Οοο, πάρτε τις κεραίες και φύγετε από δω», οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου της Αγίας Τριάδας, με τη συμπαράσταση των γονιών τους, παρατάχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο κατάστρωμα του δημόσιου δρόμου στο ύψος της Αγ.Τριάδας, διακόπτοντας συμβολικά για λίγα λεπτά την κυκλοφορία της οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας.

Μαθητές, γονείς αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, που κρατούσαν ένα τεράστιο πανό με το σύνθημα "Σώστε τα παιδιά μας, ξηλώστε τις παράνομες κεραίες", διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι κεραίες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας τοποθετήθηκαν και λειτουργούν παράνομα στην ταράτσα του ξενοδοχείου και καφετέριας Cavo-Verde, δίπλα σχεδόν στο δημοτικό σχολείο, «βομβαρδίζοντας» με την ακτινοβολία που εκπέμπουν.
Μετά τις κινητοποιήσεις των γονιών των μαθητών, πριν ένα μήνα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης έκρινε παράνομες τις κεραίες αυτές, δίνοντας εντολή στην Πολεοδομία Θέρμης, που είναι αρμόδια για την ανατολική Θεσσαλονίκη, να προχωρήσει σε συνεργασία με τον δήμο Θερμαϊκού στην κατεδάφισή τους. 
Η  διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ολιγώρησε στην εκτέλεση της απόφασης αυτής και δεν προχώρησε στην άμεση αφαίρεση των παράνομων κεραιών. Γεγονός που το εκμεταλλεύθηκαν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Οι οποίες επικαλούμενες έναν νόμο που ψηφίστηκε τις τελευταίες ημέρες, δίνοντας προθεσμία 2 ετών στις εταιρίες να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κεραίες τους, απέστειλαν εξώδικα ζητώντας την μη αποξήλωση του συστήματος κεραιών της Αγίας Τριάδας.
Το σύστημα των παράνομων κεραιών συγκαλυμμένο στην
ταράτσα του ξενοδοχείου Cavo Verde της Αγίας Τριάδας
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, διανέμονταν έντυπα προς τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων, στα οποία περιγράφονταν και όλο το μέγεθος του προβλήματος. Όπως σημειώνονταν χαρακτηριστικά:
«Εδώ και 3,5 χρόνια οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone, Cosmote και Wind, βομβαρδίζουν το δημοτικό σχολείο μας και εμάς τους ίδιους, έχοντας εγκαταστήσει παράνομα κεραίες στο Cavo Verde, σε απόσταση 60 μέτρων από το σχολείο. Ζητάμε το αυτονόητο: Να φύγουν τώρα οι κεραίες !!».
Την προκήρυξη υπογράφουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Αγ.Τριάδας, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων νηπιαγωγείου Αγ. Τριάδας, οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου, η Ένωση γονέων δήμου Θερμαϊκού και ο Σύλλογος Γυναικών δήμου Θερμαϊκού.
Διαβάστε περισσότερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.