Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Με 400 υποψήφιους μετέχει στις εκλογές

Με πλήρη ψηφοδέλτια, χωρίς επικεφαλής αλλά και με 400 υποψήφιους σε όλη την επικράτεια κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές η ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Κεντρικό σύνθημά της είναι «κάντε τη δική σας ανταρσία για ένα παλλαϊκό, αντικαπιταλιστικό, ανατρεπτικό ξεσηκωμό». Τα ψηφοδέλτια του κόμματος και το πολιτικό στίγμα της παράταξης παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τους Άγγελο Χάγιο, Δημήτρη Σαραφιανό και Πέτρο Κωσταντίνου.

Παράλληλα, διαβάστηκε το γραπτό μήνυμα αποδοχής της υποψηφιότητάς του που απέστειλε ο καθηγητής της Παντείου Γιώργος Ρούσης. «Αποφάσισα να αποδεχθώ την άκρως τιμητική πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλοντας, με την υποψηφιότητά μου αυτή, να την ενισχύσω ολόψυχα, ως την πιο συνεπή αγωνιστική, μετωπική, αδογμάτιστη, αγνή αριστερή δύναμη», τόνισε ο καθηγητής Ρούσης.
«Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει χωρίς επικεφαλής, με περισσότερους από 400 υποψήφιους, με πλήρη ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα, μην αναγνωρίζοντας αποκλεισμούς που επέβαλε η Διακομματική Επιτροπή», είπε ο Άγγελος Χάγιος και «έτοιμη να δώσει μάχη και για το χαράτσι της υποψηφιότητας», ζητώντας από όλες τις αριστερές δυνάμεις «να πάρουν θέση» στο ζήτημα.
Με κάθετη θέση κατά της ΕΕ και του ευρώ και υπέρ της διαγραφής του χρέους, όπως τόνισε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «διεκδικεί για άλλη μία φορά, ως ένας τρίτος χώρος της αριστεράς, μία νέα αντικαπιταλιστική προοπτική, για μίαν άλλη κοινωνία, πραγματικά σοσιαλιστική και κομμουνιστική και δηλώνει έτοιμη να συμφωνήσει με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις για μία σύμπραξη ώστε να μην υπάρξει ούτε μία μέρα ανοχής, με την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης».
«Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να συγκροτήσουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, είναι απομονωμένοι και πανικόβλητοι», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφέροντας ότι «η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ένα μέτωπο ρήξης και ανατροπής που θα το βρουν απέναντί τους, τόσο οι μνημονιακοί, όσο και οι τάχα αντιμνημονιακοί».
«Τώρα με τους αγώνες μας, την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, μπορούμε να επιβάλλουμε τον νέο δρόμο», είπε ο Δημήτρης Σαραφιανός, τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα για Ανταρσία και στις κάλπες, καθώς η μόνη χαμένη ψήφος είναι αυτή που δεν προσφέρει έξοδο από την παρούσα κατάσταση». Πρόσθεσε δε ότι η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή, σημαίνει ότι θα μπορεί να ακουστεί κι η φωνή των Κινημάτων, γι' αυτό και κάθε ψήφος στο κόμμα είναι ψήφος δύναμης, όπως ακριβώς είναι και στα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου συμμετέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.