Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σε αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας προχωρούν οι κάτοικοι της Αγ.Τριάδας για τις κεραίες

Οργή για τον εμπαιγμό από τους αρμόδιους στο θέμα των κεραιών που λειτουργούν δίπλα στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας
Σε αποκλεισμό του δημόσιου δρόμου Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας, στο ύψος της Αγίας Τριάδας, θα προχωρήσουν την προσεχή Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 8 το πρωί, οι γονείς, οι μαθητές και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής. Η κινητοποίηση θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εμπαιγμό που υφίστανται εδώ και χρόνια σχετικά με το παράνομο σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί δίπλα ακριβώς στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας.

Πριν ένα ακριβώς μήνα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με έγγραφό της έκρινε παράνομες τις κεραίες αυτές, που ανήκουν στις εταιρίες Vodafone και Cosmote και είναι τοποθετημένες στην οροφή του κέντρου CavoVerde. Έδινε μάλιστα εντολή στην Πολεοδομία Θέρμης, που είναι αρμόδια για την ανατολική Θεσσαλονίκη, να προχωρήσει σε συνεργασία με τον δήμο Θερμαϊκού στην κατεδάφιση της κεραίας.
Μάλιστα στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (1092/28-2-2012), παρακαλούνταν ο δήμος Θερμαϊκού, που ήταν ένας από τους αποδέκτες, «για την συνδρομή του με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και εργατοτεχνικό προσωπικό (εφόσον μπορεί να διατεθεί από μέρους του)για την απομάκρυνση των αναφερομένων στο θέμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας, καθώς και να μας αποστείλει τις αποφάσεις κατεδάφισής τους, προκειμένου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να τις «εκτελέσει», σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3852/2010».
Οι αρμόδιοι της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού, δεν έσπευσαν αμέσως να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή αυτή απόφαση και τάχιστα να ξηλώσουν τις παράνομες κεραίες. Με συνέπεια, τις προηγούμενες ημέρες, να ψηφιστεί στα μουλωχτά από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο νόμος 4053/2012, σύμφωνα με τον οποίο δίδεται προθεσμία 2 χρόνων σε όλες τις εταιρίες που έχουν εγκαταστήσει παράνομες κεραίες να τις νομιμοποιήσουν. Και με βάση τον νόμο αυτόν, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προκλητικά απέστειλαν εξώδικο στο δήμο και την Πολεοδομία, ζητώντας να μην προχωρήσουν στην αποξήλωση των κεραιών.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων μαθητών Αγ.Τριάδας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας, με την οποία καλεί τους κατοίκους της περιοχής στο κλείσιμο του δρόμου Θεσσαλονίκης-Ν.Μηχανιώνας, τονίζει τα ακόλουθα:
«Σας καλούμε να συμμετέχετε στην κινητοποίηση που οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Αγίας Τριάδας, ζητώντας να απομακρυνθούν ΑΜΕΣΑ οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν κοντά στο σχολείο  (στην οροφή τουCavoVerde) εδώ και 3,5 περίπου χρόνια.
Η κινητοποίηση θα γίνει την Πέμπτη 5 Απριλίου, στις 8.00 το πρωί, με αποκλεισμό του δρόμου Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, στο ύψος του σχολείου.
   ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
·     ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.