Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Λεηλασία με"κούρεμα" στα αποθεματικά των ΑΕΙ

«Κούρεμα» των αποθεματικών των πανεπιστημίων εν αγνοία τους καταγγέλλουν οι πρυτάνεις, που αναφέρουν ότι διαπίστωσαν με έκπληξη ότι η Τράπεζα της Ελλάδος επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών των Ανωτάτων Πνευματικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων».
Οπως σημειώνουν οι πρυτάνεις, «αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους».
«Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητάμε την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων», καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.