Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πρόταση πεζοδρόμησης οδού Μ.Αλεξάνδρου Περαίας


Την δοκιμαστική Πεζοδρόμηση μέχρι το τέλος του σχολικού έτους στην Άνω Περαία, της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανάμεσα στο 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, πρότεινε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Περαίας ο τοπικός σύμβουλος κ. Κώστας Καλαμίδας.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην πρόταση:
«Μετά από μια σειρά μέτρων - κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την προστασία των μαθητών των σχολείων 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού και 2ου Δημοτικού Σχολείου από την Τεχνική Υπηρεσία, μπορούμε δοκιμαστικά να κλείσουμε το κομμάτι του δρόμου επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου (ως το τέλος του σχολικού έτους) ανάμεσα από τις 2 σχολικές μονάδες, με πλαστικά νεροφράγματα (!), διασφαλίζοντας έτσι την έξοδο των μαθητών σε ένα κομμάτι του δρόμου στο οποίο δεν θα κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα.
Οι Μαθητές/τριες θα μπορούν να παραλαμβάνονται από τους γονείς είτε από την οδό Ολυμπιάδος, είτε από την δημοτική οδό (χωρίς όνομα)».

Ράμπα στο Κλειστό Γυμναστήριο Περαίας
Με άλλη πρότασή του ο κ. Καλαμίδας, ζήτησε την μελέτη και κατασκευή ειδικής ράμπας για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, προκειμένου να είναι εύκολη η είσοδος τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Περαίας.
Το Γυμναστήριο παρότι διαθέτει ράμπα πρόσβασης από το πεζοδρόμιο μέχρι την κεντρική είσοδο, στερείται ράμπας για την είσοδο ατόμων με ειδικές ανάγκες με στο κλειστό γυμναστήριο.
Η Τεχνική Υπηρεσία μπορεί να αναλάβει τόσο την μελέτη όσο και την κατασκευή αυτής. Σε περίπτωση που η Τεχνική Υπηρεσία στερείται της οικονομικής δυνατότητας μπορεί η κατασκευή της να χρηματοδοτηθεί από την Δημοτική Κοινότητα Περαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.