Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ολόθερμη ηθική συμπαράσταση της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας στην υπάλληλο Ε.Μαραγκού


Την ολόθερμη ηθική συμπαράστασή του στην υπάλληλο του δήμου Θερμαϊκού, Ελένη Μαραγκού, αποφάσισε ομόφωνα το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας. Και σε ψήφισμά του, εύχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να την απαλλάξει πλήρως από κάθε άδικη κατηγορία. Το ζήτημα αυτό, συνεχίζει να προκαλεί αίσθηση στην τοπική κοινωνία της Μηχανιώνας, ιδιαίτερα μετά τους άστοχους χειρισμούς επί του θέματος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να ασκήσει παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της Ελένης Μαραγκού, κατηγορώντας την για «βαριά αμέλεια» στην υπόθεση της υπεξαίρεσης από το ταμείο του πρώην δήμου Μηχανιώνας, που είχε διαπράξει ο αποθανών ταμίας του δήμου, προκάλεσε τις ζωηρές αντιδράσεις των Μηχανιωτών, που γνωρίζουν την υπάλληλο του δήμου για το ήθος και την ακεραιότητά της.
Όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, ναι μεν ο δήμος ήταν απαραίτητο να υπερασπίσει τα συμφέροντά του, επιδιώκοντας την επιστροφή στο ταμείο του ποσού των 895.765,83 ευρώ που υπεξαιρέθηκε, όμως δεν θα έπρεπε, εμφανιζόμενος ως δικαστής, να κρίνει ο ίδιος, αντί του δικαστηρίου, το βαθμό ευθύνης τόσο της Ελένης Μαραγκού, όσο και του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη, εναντίον του οποίου επίσης ασκήθηκε παρέμβαση για «βαριά αμέλεια»
Για την απόφαση εκείνη της Οικονομικής Επιτροπής διαφώνησε και διαχώρισε τη θέση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωστής Κούτουκας και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Αντώνης Βουδούρης και Θανάσης Μπαλασάς, ενώ την υπερψήφισαν πέντε σύμβουλοι της συμπολίτευσης (ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Βασιλειάδης και οι σύμβουλοι Ζαριφέ, Ντόκας και Π.Τροκάνας), αλλά και ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών» Νίκος Παράσχου που επίσης μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή

Η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση 24/2012 του τοπικού συμβουλίου Νέας Μηχανιώνας:
«Μετά τη διαπίστωση της νόμιμης απαρτίας, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
 Η Πρόεδρος εισηγούμενη το 6ο θέμα της εκτός ημερήσιας διάταξης ως επείγον είπε τα εξής:
Συμπαραστεκόμαστε ηθικά στην υπάλληλο του Δήμου Θερμαϊκού  κ.Μαραγκού Ελένη, ευχόμαστε και ελπίζουμε το ελεγκτικό συνέδριο να την απαλλάξει πλήρως από κάθε άδικη κατηγορία.       
Το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας μετά από διαλογική συζήτηση όπως αυτή καταγράφεται στα πρακτικά και αφού έλαβε υπόψη:
1.    Την εισήγηση της Προέδρου.
2.    Το άρθρο 83  του Ν.3852/2010 ( ΦΕΚ 87/07-06-2010).
                                              ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ
Το  Τοπικό Συμβούλιο συμπαραστέκεται ηθικά στην κ.Μαραγκού Ελένη υπάλληλο του Δήμου Θερμαϊκού στην πλήρη αθώωση  της από κάθε άδικη ευθύνη που της επιρρίπτουν».

Περισσότερα για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.