Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Απομακρύνεται ο υδράργυρος από το εργοτάξιο του μετρό


Εντός της ημέρας, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται να απομακρυνθούν από το εργοτάξιο του μετρό, στο σταθμό Βενιζέλου, τα επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό σφαιρίδια υδραργύρου, που βρέθηκαν εκεί, ενώ ήδη, οι 220 εργαζόμενοι υποβάλλονται σε εξειδικευμένες αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν μολύνθηκαν!

Το εργοτάξιο, με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας στην οποία έγινε καταγγελία για την ύπαρξη του υδραργύρου έχει σφραγιστεί, ενώ την απομάκρυνσή του ανέλαβε εξειδικευμένη εταιρία. Η ίδια εταιρία θα διερευνήσει αν υπάρχουν και άλλες ποσότητες υδραργύρου, πέρα από τα περίπου 300 γραμμάρια που βρέθηκαν στο εργοτάξιο σε συμπαγή μορφή. Εξάλλου, μέτρηση θα γίνει και στον αέρα.
Τι λέει η κοινοπραξία του μετρό
Αργά το βράδυ η κοινοπραξία του Μετρό εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Κατά τις εργασίες αρχαιολογικών ανασκαφών στο Σταθμό Βενιζέλου η Ανάδοχος Κοινοπραξία του έργου κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε στις 12.03.2012 ότι σε βάθος 4,5 μέτρα περίπου από την επιφάνεια της ασφάλτου, βρέθηκαν ακανόνιστου σχήματος σφαιρίδια μικρού διαμετρήματος πιθανόν από υδράργυρο.
Η Κοινοπραξία απέκλεισε αμέσως τον χώρο όπου βρέθηκαν τα εν λόγω σφαιρίδια, διέκοψε προληπτικά τις ανασκαφικές εργασίες στον ευρύτερο χώρο και με την βοήθεια των τεχνικών ασφαλείας απευθύνθηκε σε εξειδικευμένο εξωτερικό συνεργάτη, προκειμένου να γίνει έλεγχος και έρευνα για την σύσταση των σφαιριδίων και την απομάκρυνση αυτών.
Μετά από την υπόδειξη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών προληπτικά και στον υπόλοιπο εργοταξιακό χώρο του Σταθμού Βενιζέλου, μέχρι λήψεως των αποτελεσμάτων των σφαιριδίων και της απομακρύνσεως αυτών.
Αύριο, Παρασκευή 16/03/12 θα σταλεί στην Επιθεώρηση Εργασίας σχέδιο με την μεθοδολογία απομάκρυνσης των σφαιριδίων και αμέσως μετά την έγκρισή της θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες απομάκρυνσης
Από τις πρώτες έρευνες για τον έλεγχο και την ποιότητα της ατμόσφαιρας, δεν διαπιστώθηκε κάποιου είδους ρύπανση ή μόλυνση, ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οι περαιτέρω εργασίες ελέγχου και έρευνας βρίσκονται σε εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.