Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Πρωτοπόρησε η Νέα Μηχανιώνα με την παρέλαση

Μόνο ευμενή ήταν τα σχόλια για την απόφαση να μην υπάρξει εξέδρα για τους επίσημους
Ενθουσίασε τους χιλιάδες κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας, της Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου που παρακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην οδό Πολυτεχνείου, η ενέργεια του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Μηχανιώνας για την λιτή και σεμνή παρουσία των επισήμων. Χωρίς εξέδρα, χωρίς σχοινιά που θα κρατούσαν σε απόσταση τους πολίτες, δίχως την τυπολατρία εκείνη που επικρατούσε μέχρι σήμερα στον εορτασμό των εθνικών επετείων.
Οι επίσημοι (στο βάθος) δίπλα στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες, δίχως
κανένα διαχωρισμό. Κάποτε έπρεπε να γίνει κι αυτό. Μπράβο.
Οι επίσημοι (εκπρόσωποι της εκκλησίας, της δημοτικής αρχής και του Λιμενικού Σώματος), στέκονταν στο πεζοδρόμιο, δίπλα στους πολίτες, δίχως να είναι πάνω στη γνωστή ξύλινη κατασκευή, χωρίς κανένα διαχωρισμό από αυτούς, με μόνο ένα γαλάζιο κορδόνι να οριοθετεί το χώρο με τις καρέκλες 

Η δημοτική μπάντα Ν.Μηχανιώνας

Τα σχόλια ήταν μόνο ευμενή για την απόφαση να καταργηθεί η εξέδρα. Και πολλοί ήταν εκείνοι που μετά το τέλος της παρέλασης πήγαν κοντά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκο Στεφανίδη, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών κ. Κωστή Κούτουκα, την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Μαρία Λιόλιου, τον αντιπρόεδρο κ. Φώτη Τζάκη, τον πρόεδρο της ΔΗΠΠΑΚΥΘ Θερμαϊκού κ. Γιάννη Τσακμάκα και τους άλλους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για να τους δώσουν συγχαρητήρια για την εξαίρετη ενέργεια.



Φυσικά δεν έλειψαν και ελάχιστοι που γκρίνιαξαν για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν σχοινιά κατά μήκος της παρέλασης, ενώ βρέθηκαν και μερικοί που απέδωσαν την κατάργηση της εξέδρας σε …. Κομμουνιστικό δάχτυλο. Όλοι αυτοί ήταν ελάχιστοι, μεμονωμένες περιπτώσεις. Και τα σχόλιά τους αντιμετωπίστηκαν σκωπτικά, με ειρωνικό γέλιο από τους παριστάμενους δημότες.
Με την ευκαιρία πρέπει να σημειωθεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αν και έλλειπαν τα σχοινιά κατά μήκος της οδού Πολυτεχνείου και δεν υπήρχε και σχεδόν καθόλου αστυνομική δύναμη για την τήρηση της τάξης, η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική και δεν σημειώθηκε το παραμικρό παρατράγουδο. Ενώ θερμά ήταν τα χειροκροτήματα για τους μαθητές και τους προσκόπους που παρέλασαν με αναπεπταμένη την ελληνική σημαία και το κεφάλι ψηλά. Σκορπώντας την αισιοδοξία ότι οι νέοι μας, η ελπίδα του τόπου, δεν το βάζουν κάτω, αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τον τόπο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.