Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αναβλήθηκε για τις 27 Μαρτίου η έφεση


Αναβλήθηκε για τις 27 Μαρτίου  στο Ελεγκτικό Συνέδριο η εκδίκαση της έφεσης του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη κατά της πράξης του Οικονομικού Επιθεωρητή Θεσσαλονίκης με την οποία καταλογίστηκε σε βάρος του το ποσό των 895.765,83 ευρώ για την γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του δήμου, που διαπράχθηκε το 2009 από τον αποθανόντα ταμία. 

Η δίκη αναβλήθηκε καθώς δεν παρουσιάστηκε στο οικονομικό αυτό δικαστήριο ο νομικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού κ. Βλάχος, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των δικηγόρων.
Αντιθέτως, μετέβη στο Ελεγκτικό Συνέδριο ο κ. Μαυρομάτης, ο οποίος επέμεινε να εκδικαστεί μία ώρα νωρίτερα η έφεσή του «για να λάμψει η αλήθεια», όπως είπε.
Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση Μαυρομάτη άσκησε παρέμβαση και η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, με το αιτιολογικό ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «επέδειξε βαριά αμέλεια κατά την άσκηση των καθηκόντων του» ως δημάρχου Μηχανιώνας, «καθώς δεν ήσκησε τον απαιτούμενο έλεγχο στην Ταμειακή Διαχείριση».
Η διατύπωση αυτή, προκάλεσε την έκρηξη Μαυρομάτη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατηγορώντας τη διοίκηση του δήμου για «κατάπτυστη ενέργεια» και «πισώπλατο χτύπημα» που αποβλέπει «όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην βιολογική μου εξόντωση». Και όπως είπε «δεν ζήτησα τίποτα, δεν ζήτησα καμία χάρη, πρέπει ο Δήμος να υποστηρίξει τα συμφέροντά του. Όμως περίμενα η διοίκηση να πάρει δίκαιη θέση και να αναφέρει στην παρέμβασή της αυτά που λέει ο Οικονομικός Επιθεωρητής και όχι χαρακτηρισμούς που δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα».
Πάντως όλοι περιμένουν να εκδικαστεί το δυνατόν συντομότερα αυτή η υπόθεση ώστε η κοινωνία του δήμου Θερμαϊκού και ιδιαίτερα της Νέας Μηχανιώνας να γνωρίζει εάν υπάρχει ευθύνη του πρώην δημάρχου, προκειμένου να πληρώσει γιαυτό, ή εάν δεν έχει ευθύνη να απαλλαγεί, αντί να σέρνεται το θέμα δύο χρόνια τώρα, διχάζοντας τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.