Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συνέχιση κινητοποιήσεων στα δημόσια ΜΜΕ


Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα έως την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ -στην ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα δημοτικά ραδιόφωνα- επιχειρώντας να πιέσουν με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο / βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και εξισωθούν με τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.


Ήδη ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ έχουν συντάξει τροπολογία νόμου σε συνεργασία με τους νομικούς τους συμβούλους, η οποία προωθήθηκε από τη συντονιστική ομάδα των δημοσιογράφων χθες το βράδυ στη Βουλή, που συνεδρίαζε σε Ολομέλεια και αναμένεται να έχει λάβει δεκάδες υπογραφές βουλευτών. Στόχος να μην γίνουν οι δημοσιογράφοι των δημόσιων ΜΜΕ δημόσιοι υπάλληλοι.
Σε επικοινωνία που είχαν χθες μαζί του για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης και της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής τους είπε ότι δεν έχει αναλάβει ακόμα επισήμως αρμοδιότητες και ότι θα έχει συνάντηση μαζί τους όταν εκδοθεί το Π.Δ. που θα ορίζει τις αρμοδιότητές του -άγνωστο εάν θα περιλαμβάνεται η εποπτεία της ΕΡΤ.
Με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αλλά και της ΠΟΕΣΥ, οι δημοσιογράφοι και το προσωπικό της ΕΡΤ θα βρίσκονται σε αλλεπάλληλες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις έως την ερχόμενη Παρασκευή, όπως αποφάσισαν στη συνέλευσή τους προχθές.
* Ώς την Παρασκευή επίσης οι εργαζόμενοι στον "Αθήνα 9,84" θα έχουν δίωρες στάσεις εργασίας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την TV-100, στον FM-100 και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης / Επικοινωνίας θα έχουν πεντάωρες στάσεις εργασίας, ενώ στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 του Πειραιά και στο κανάλι της Βουλής θα γίνουν εξάωρες στάσεις καθημερινά, 12.00 έως 18.00.
 Συμβασιούχοι
 Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει να λήγουν οι συμβάσεις των περίπου 600 συμβασιούχων της ΕΡΤ, εκ των οποίων 168 δημοσιογράφοι. Ήδη από την 1η Δεκεμβρίου έληξαν οι συμβάσεις περίπου 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων σχεδόν όλων των ανταποκριτών εξωτερικού. Το προσεχές διάστημα και μέχρι τις 17 Ιανουαρίου λήγουν όλες οι συμβάσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι αποκλειστικής απασχόλησης και ενταγμένοι στην παραγωγική διαδικασία, πολλοί με προϋπηρεσία 8, 10 έως και 18 χρόνων.
Η κυβέρνηση με τον νόμο περί ΔΕΚΟ προωθεί την περικοπή των θέσεων στο μισό -που γίνεται το μισό του μισού σε σχέση με πέρυσι, όταν είχαν επίσης περικοπεί οι θέσεις στο μισό. Οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ ζητούν από την κυβέρνηση ρύθμιση που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.