Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ας πάψουν κάποιοι να ακονίζουν... μαχαίρια


Αρκετοί είναι αυτοί που, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζονται να βγάλουν τα …. μαχαίρια τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ στο «Ξενία» της Περαίας, που πραγματοποιείται με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τα πεπραγμένα του 2010. Εμείς θέλουμε να συστήσουμε σε όλους αυτοσυγκράτηση, ηρεμία και δημιουργικό διάλογο. Καθώς το μόνο που έχουν ανάγκη αυτή την εποχή η χώρα και η περιοχή μας, είναι η πραότητα αντί της οξύτητας, ο διάλογος αντί των κραυγών.

Από την άλλη και η διοίκηση Θερμαϊκού θα πρέπει να προετοιμάσει από τώρα τον απολογισμό πεπραγμένων της χρονιάς που τελειώνει σε λίγες μέρες. Ώστε να μην φτάσουμε πάλι, μετά από ένα χρόνο, να συζητάμε για πράγματα που ίσως έχουν χάσει την αξία τους και κανείς δεν τα θυμάται πιά. Και μέσα στη συνεδρίαση ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι να δεσμευτούν ότι ο απολογισμός του 2011 θα γίνει μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012, βία φεβρουάριο.
Καταλαβαίνουμε ότι στη συνεδρίαση στο «Ξενία» η διοίκηση Αλεξανδρή θα έχει τον άχαρο ρόλο να απολογηθεί για τα πεπραγμένα των τέως δήμων Μηχανιώνας και Επανομής για το τελευταίο πριν την ενοποίηση έτος της αυτοτελούς λειτουργίας τους. Αλλά και για τα πεπραγμένα του πρώην, πριν τον Καλλικράτη, δήμου Θερμαϊκού. Και είναι αυτή που πρώτη πρέπει να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να επιδείξει πνεύμα διαλόγου, ηρεμίας και συζήτησης. Από κραυγές και τσιρίδες αλλά και από εύκολους χαρακτηρισμούς, μπουχτίσαμε μέχρι τώρα.  Η συνεργασία, ο εποικοδομητικός διάλογος, η διαπαραταξιακή συνεννόηση είναι το ζητούμενο. Από αυτά έχει ανάγκη ο δήμος Θερμαϊκού σε αυτή τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.