Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Απέτυχε παταγωδώς το Μνημόνιο, να φύγει ο Παπανδρέου, στο ναδίρ ο δικομματισμός

Όπως έδειξε δημοσκόπηση της GPO για το Mega
Οι τρεις στους τέσσερις πολίτες θεωρούν ότι απέτυχε το μνημόνιο, ότι απέτυχε η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αυτά τα δύο χρόνια και ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να απομακρυνθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως δίνει δημοσκόπηση της GPO τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από το Mega. Ενώ παράλληλα καταγράφει προβάδισμα 6,2 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ Σημαντικά αυξημένα είναι ακόμη τα ποσοστά του ΚΚΕ που προσέγγισε το 10% αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Συγκεκριμένα η δημοσκόπηση δίνει 21,5% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 15,3% για το ΠΑΣΟΚ. Στην προηγούμενη μέτρηση, τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ είχε 22,3% και το ΠΑΣΟΚ 15,5%. Ελαφρά αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ που φτάνει το 10% έναντι του 9,8%. Ακολουθούν ο ΛΑΟΣ με 7,1% και στη συνέχεια η Δημοκρατική Αριστερά που καταγράφει δημοσκοπική αύξηση των ποσοστών από το 2,7% το Σεπτέμβριο σε 6,3%.
Άνοδο καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει το 6,1%, όπως και οι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται στο 3%. Κάτω από το όριο εκλογής στο Κοινοβούλιο βρίσκεται η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3% και το Άρμα Πολιτών στο 0,8%. Το λευκό και το άκυρο βρίσκονται στο 17,5% ενώ δεν γνωρίζουν τι θα ψηφίσουν το 10,1%.

Απέτυχε το μνημόνιο
Επιπλέον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 89,2% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι απέτυχε το Μνημόνιο. 
Ακόμη, το 76,7% επιθυμεί «να παραμείνει η Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ» έναντι του 20,8% που έχει αντίθετη άποψη.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 29,2% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 16%. Την απάντηση «κανένας» έδωσε το 53,8%.
Εξάλλου, το 76,3% εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κατέλθει στις εθνικές εκλογές με αρχηγό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.