Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. δήμου Θερμαϊκού κατά του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου


Το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Θερμαϊκού
και στην άκρη αριστερά ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού με ψήφισμά του που ελήφθη ομόφωνα, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του ενόψει της άμεσης εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που επιβάλλει απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία για τους εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, και παράλληλα συμπαραστέκεται ολόψυχα στις προσπάθειες των εργαζομένων στο δήμο να αποτρέψουν την εφαρμογή τόσο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όσο και του μνημονίου.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

          ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

 «Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζοντας και επιβεβαιώνοντας την εποικοδομητική συνεργασία με τους συνεργάτες – εργαζόμενους και αναγνωρίζοντας ότι :
Α) Με την εφαρμογή του Καλλικράτη προβλέπονταν η ανεξαρτησία της Τοπικής αυτοδιοίκησης στο να ρυθμίζει τα του οίκου της, ενέργεια που καταργείται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Β) Οι ΟΤΑ υπέστησαν μείωση οικονομικών πόρων ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν οι αρμοδιότητες τους.
Γ) Το υφιστάμενο προσωπικό δεν επαρκεί παρά την προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στα αυξημένα τους καθήκοντα χωρίς να , λαμβάνουν υπόψη τους ή να επηρεάζονται από τις σημαντικές περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στους μισθούς τους.
Δ) Υπάρχει συκοφάντηση των εργαζομένων στην Τ.Α, οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητα τους αμείβονται με χαμηλούς μισθούς.
Ε) Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ώστε με την μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού να προετοιμαστεί το έδαφος για την εργασιακή εφεδρεία και στους Ο.Τ.Α.
ΣΤ) Η Ελλάδα όπως προκύπτει από απάντηση του επιτρόπου Όλι Ρεν παρουσιάζει το δεύτερο μικρότερο χρέος των Ο.Τ.Α ως ποσοστό του Α.Ε.Π από τις χώρες της Ε.Ε.
Ζ) Με την εφαρμογή της «μεγαλειώδους» μεταρρύθμισης του Καλλικράτη προωθείται η πλήρης διάλυση – το ξεθεμελίωμα της Τ.Α, η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Ο.Τ.Α με στόχο την συρρίκνωση των υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση ορισμένων από αυτές με συνέπεια την δραματική επιβάρυνση στο κόστος εξυπηρέτησης των δημοτών και κατ’ επέκταση των πολιτών.
Για τους λόγους που αναφέρθηκαν καλούμε όλους τους Ο.Τ.Α, την Π.Ο.Ε Ο.Τ.Α και την Κ.Ε.Δ.Κ.Ε να δημιουργήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης κατά της εφαρμογής τόσο του μνημονίου, όσο και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στους Ο.Τ.Α ανατρέποντας στην πράξη τις επιταγές της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.