Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Σημαντική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για την αποχέτευση της Επανομής


Από τη συνάντηση για την αποχέτευση της Επανομής που είχε
πραγματοποιήσει η δημοτική αρχή με τους Εππαγγελματοβιοτέχνες

Τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, μετά την απόφαση του  Συμβουλίου της Επικρατείας να κατακυρώσει το έργο αποχέτευσης της Επανομής στον εργολάβο κ. Αλεξόπουλο, ακυρώνοντας τις ενστάσεις που είχαν υποβάλει οι άλλοι δύο εργολάβοι που είχαν πάρει μέρος στο σχετικό διαγωνισμό. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι  μέχρι τέλους του έτους ο ανάδοχος του έργου θα κατασκευάσει το μεγαλύτερο μέρος του αποχετευτικού αγωγού.

Ο αγωγός αυτός θα μεταφέρει τα λύματα της Επανομής μέχρι το αντλιοστάσιο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Καρνάγιο της Νέας Μηχανιώνας, ώστε από εκεί να προωθούνται στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων της ΕΥΑΘ στο Αγγελοχώρι.
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα κατασκευάσει τη β΄ φάση του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής, είχε διεξαχθεί στις 5 Μαίου. Λίγες μέρες αργότερα, στις 17-5-2011, η αρμόδια επιτροπή της ΔΕΥΑ Επανομής, ανάρτησε το σχετικό πρακτικό, με το οποίο ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στον τρίτο από τους εργολήπτες που πήραν μέρος, καθώς πληρούσε τους τυπικούς όρους της προκήρυξης. Όμως, οι δύο πρώτοι από τους εργολήπτες που έλαβαν μέρος, έκαναν ένσταση. Και όταν η ένστασή τους απορρίφθηκε από την επιτροπή της ΔΕΥΑ Επανομής, τότε υπήρξε προσφυγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο, θεωρώντας ότι κακώς ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στον τρίτο μειοδότη και όχι στους δύο πρώτους.
Μετά τη σημαντική αυτή απόφαση, θα μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, ενώ σε περίπτωση που το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την ένσταση, τότε η υπόθεση «αποχετευτικό Επανομής» θα έμπαινε σε περιπέτειες, καθώς ο Δήμος Θερμαϊκού θα έπρεπε να δημοπρατήσει ξανά από την αρχή το έργο, με συνέπεια να φτάσουμε στο Νοέμβριο για να γίνει η κατακύρωση και με κίνδυνο να χαθούν οριστικά οι προθεσμίες.
Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα η κατασκευάστρια εταιρία θα μπορέσει να ολοκληρώσει και την α΄ φάση του έργου, που είναι η κατασκευή των αγωγών σε ελάχιστα τμήματα που απέμειναν και στη συνέχεια η σύνδεση των σπιτιών και καταστημάτων της Επανομής στο αποχετευτικό δίκτυο. Κάτι φυσικά που θα έχει ως αποτέλεσμα την ασφαλτόστρωση των δρόμων εκείνων που σκάφτηκαν για να τοποθετηθούν οι σωλήνες του αγωγού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.